in

Benedict Cumberbatch sprečio pljačku u Londonu


Glumca Benedicta Cumberbatcha slave kao heroja u Velikoj Britaniji, nakon što je sprečio četiri razbojnika da opljačkaju jednog kurira na biciklu u Londonu.

On se vozio Uberom, zajedno sa svojom suprugom Sophie Hunter, kada je baš u blizini ulice Bejker – adresi fiktivnog lika Šerloka Holmsa kojeg je sa velikim uspehom igrao u TV seriji BBC-a – zaustavio auto i krenuo u akciju spasavanja.

Svedoci kažu da je glumac, kada je ugledao četiri razbojnika kako pokušavaju da opljačkaju kurira kompanije Deliveroo, prvo uzviknuo “ostavite ga na miru”, da bi zatim i sam uleteo u sukob i počeo da odguruje napadače, a ubrzo mu se u tome pridružio i vozač Ubera Manuel Dias.

Očevici dodaju i da su razbojnici pokušali da udare glumca, te da su pobegli kada su videli s kim imaju posla, ostavši pritom bez plena. Nesrećni kurir je međutim dobio udarac vinskom bocom u glavu.

U kratkoj izjavio za tabloid The Sun, Cumberbatch je potvrdio da se sukobio sa pljačkašima, objasnivši da je to uradio “zato što je morao”.