Billboard im već predviđa Grammy nagrade za 2018. godinu

Uticajni magazin Billboard objavio je tekst koji je izazvao mnogo pažnje čitalaca, budući da pola godine unapred predviđaju ko će osvojiti Grammy nagrade na ceremoniji koja je zakazana za početak januara sledeće godine. Ipak, oni ističu kako će u kategoriju nagrađenih ući samo još one pesme i albumi koji budu objavljeni u naredna 3 meseca, te da smo stoga čuli 75% muzike koja će biti ovenčana ovim prestižnim nagradama.

Oni najveće šanse za album godine daju Lorde i njenom drugom albumu Melodrama, iako se zasad nisu izdvojili singlovi koji su osvojili top-lestvice. Međutim, kako ističu, najveći broj eminentnih muzičkih kritičara je već ovaj album proglasio najboljim u ovoj godini, a kako je za prethodni album Pure Heroine osvojila 4 Grammyja, nema sumnje da će je zaobići ovi slavni trofeji za ‘mnogo ozbiljniju i zaokruženiju Melodramu’.

Najviše šansi da joj ukradu ovaj trofej, dalje piše Billboard, imaju Kendrick Lamar (kome su već izmakla dva Grammyja za album godine) i Ed Sheerankoji bez premca ima hit godine – Shape of you. 

Dalje u tekstu se navodi, naravno, Bruno Mars koji je albumom 24k Magic osvojio top-liste (3 godine nakon epohalnog singla Uptown Funk), zatim The Weeknd (čiji album Starboy i dalje dominira listama, dok je istoimeni singl jedan od vodećih za pesmu godine), ali i Lady Gaga, čiji je povratak na pop muzičku scenu oberučke prihvaćen od strane kritičara, nakon i ne tako komercijalno uspešnog ARTPOP-a (a tu je i kategorija za pesmu godine, budući da je singl Million Reasons prodat u preko milion primeraka samo u Americi).

Što se debitanata tiče, Billboard izdvaja nekadašnje članove planetarne senzacije One Direction, Zayna Malika Harryja Stylesa, ali ne u kategoriji za album godine, nego za singlove Sign of the Times i I don’t wanna live forever.

Slažete li se sa njima?

Povezane vesti