in ,

Da li je „Euphoria“ plagijat?


Šveđanka Loreen ubedljivo je pobedila na ovogodišnjem Eurosongu u Bakuu. Ipak nije stigla ni nedelju dana da uživa u pobedi, a već su krenule priče da je pesma plagijat!

Pevačicu koja je Eurosong dovela u Švedsku optužuju da je pesma kojom je pobedila plagijat pesme Stole My Heart, sve popularnijeg englesko-irskog benda One Direction, zbog koga čak i očevi plaču! Međutim tu nije kraj korenima inspiracije pesme Euphoria – na brojnim forumima i portalima može se pročitati da pesma podseća i na Rihannin hit We Found Love, Fireworks Katy Perry, Till The World Ends Britney Spears, Rais Your Glass pevačice Pink, kao i hit DJ-eva Swedish House Mafia Save The World Tonight.

Najviše je onih koji tvrde da Euphoria ima skoro pa identične semplove kao i Stole My Heart One Directiona, koji je objavljen 3 meseca pre ovogodišnje pobedničke pesme Eurosonga.

Brojni domaći mediji pisali su da Euphoria podseća i na istoimenu pesmu Dunje Ilić. Preslušajte pesme i sami zaključite da li su optužbe zaista osnovane.

F.Y./Tracara.com
Izvor: Telegraf.rs
Foto: Eurovision.tv

loading...