Da li ste znali da je jedan od najvećih Rihanninih hitova napisao Chris Brown?

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

 

Najslušanija pesma pre 8 godina, na današnji dan, bio je (kako su je tada nazivali muzički kritičari) najmračniji singl koji smo dosad čuli od pevačice koja je do tada pevala pretežno r’n’b/pop pesme u kojima moli DJ-a da ponovo pusti njenu omiljenu pesmu, vozi brze automobile ili šalje SOS poziv upomoć zbog nedostatka ljubavi.

Međutim, čak 7. singl sa trećeg studijskog albuma Good girl gone bad (odnosno treći sa ponovnog izdanja istog albuma) je bio nešto potpuno drugačije. Osim što smo prvi put bili u prilici da čujemo Rihannu koja eksperimentiše sa čistim elektropopom i višestrukim ukrštanjem vlastitog vokala, a sve to obojeno tamnim tonovima i bitom koji je nemoguće izbaciti iz glave nakon samo jednog slušanja, susreli smo se i sa ne tako vedrim tekstom koji se bavi temama anksioznosti, zbunjenosti i agonije.

Ovakav zvuk i teme je, sasvim očekivano, ispratio njen najmračniji spot do tada. Gomila bizarnih bića, nalik mitološkim ili onima iz filmova strave i užasa, zatočena iza rešetaka, Rihannino telo prekriveno paukovom mrežom i tarantulama, koreografija nalik na kultni ples iz Thrillera Michaela Jacksona. 

Manje poznat podatak o pesmi Disturbia (inače, prvom singlu koji je sama pevačica odabrala) je taj da je autor istog Chris Brown, koji je napisao ovaj budući svetski hit za ponovno izdanje svog drugog albuma Exclusive, ali je osetio da bi uz njega bolje išao ženski vokal. Zbog čega je izbor pao na Rihannu je sasvim jasan…

Podsetimo se, za kraj, jednog od najboljih live nastupa ove pesme u svedenoj rok obradi…

 

POSLEDNJE VESTI