Daniel Day-Lewis nije jedini: I oni su na vrhuncu slave odustali od glume

(foto: Wenn)

Svet je pre nekoliko dana iznenadila vest da se jedan od najboljih glumaca današnjice, Daniel Day-Lewis povlači i da će film Phantom Thread, koji izlazi ove godine, biti njegov poslednji.

Međutim, on nije jedini koji je svoju uspešnu karijeru odlučio da okonča, takoreći na vrhuncu slave, te još nekoliko zvezda koje smo voleli više ne snimaju filmove iz različitih razloga.

Ovo su neki od njih.

Rick Moranis

(foto: Disney)

Omiljenog komičara obožavali smo da gledamo u hit filmovima Isterivači duhova, Spceballs i Draga, smanjio sam decu, ali on se nakon smrti supruge 1991. godine posvetio isključivo očistvu i na filmu se nije pojavio skoro 20 godina.

Mara Wilson

(foto: TriStar Pictures)
(foto: TriStar Pictures)

Zvezda filmova Mrs. Doubtfire i Matilda je glumu napustila 2000. godine jer je zaključila da snimanje filmova više nije zabavno.

Bridget Fonda

(foto: TriStar Pictures)
(foto: TriStar Pictures)

Bila je zvezda mnogih filmova tokom ’90-ih, ali je poptuno napustila glumački poziv 2002. godine nakon udaje za kompozitora Danny Elfmana.

Gene Hackman

(foto: WarnerBros)
(foto: WarnerBros)

Oscarovac je bio zvezda hit ostvarenja poput Unforgiven, Francuska veza i mnogih drugih, ali je 2008. godine odlučio da se penzioniše, a poslednji film koji je snimio bila je komedija Welcome To Mooseport, 2004. godine.

Ashley Olsen

(foto: WarnerBros)
(foto: WarnerBros)

Njena sestra bliznakinja pojavila se poslenjih godina u par ostvarenja, poput The Wackness i Beastly, ali Ashley nije glumila od poslednjeg filma koji je 2004. godine snimila sa Mary-Kate, New Your Minute.

Phoebe Cates

(foto: Universal Pictures)
(foto: Universal Pictures)

U Phoebe su bili zaljubljeni svi tinejdžeri ’80-ih, nakon njene uloge u filmu, Fast Times At Ridgemont High, i pojvila se u mnogo filmova iz te dekade, a nakon udaje za kolegu Kevina Klinea, 1994. godine je napustila glumu.  Pojavila se doduše u maloj ulozi 2001. godine u filmu Jennifer Jason Leigh, The Anniversery Party.

Sean Connery

(foto: 20th Century Fox)
(foto: 20th Century Fox)

Prvi James Bond se nakon uloge u filmu Liga izuzetnih džentlmena 2003. godine povukao iz glume, ali je 2012. godine pozajmio glas u animiranom filmu Ser Billi.

Doris Day

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Ona je bila jedna od najvećih glumačkih i pevačkih zvezda ’60-ih, ali je poslednji film snimila davne 1968. godine. Pojavila se u manjim televizijskim rolama, i definitivno se povukla iz glume 1975. godine. Nedavno je proslavila 95. rođendan i aktivno je posvećena organizacijama za zaštitu životinja.

 

Povezane vesti

Back to Top