in

Sestre Olsen tužili pripravnici njihove firme za izrabljivanje!

Ne poštuju pripravnike (foto: Arhiva)
Ne poštuju pripravnike (foto: Arhiva)

Mary-Kate i Ashley Olsen tužilo je 40 bivših pripravnika njihove kompanije Dualstar Entertainment Group za nezakonito izrabljivanje.

Pripravnici modne kuće holivudskih glumica zahtevaju da dobijaju minimalac kao i prijavljeni radnici, a tvrde i da im nije obezbeđeno osiguranje.

Jedna od pripravnika i studentinja dizajnerske škole, Shahista Lalani, radila je za popularne bliznakinje tokom 2012. godine besplatno, kako kaže, i do 50 sati preko nedelje, a navodi i da su se Mary-Kate i Ashley nekorektno ponele prema njoj.

„Bile su veoma zahtevne. Radila sam posao za tri pripravnika. Razgovarala sam sa njima i noću i danju, slala mejlove. Preko noći sam radila i po 10 sati“, kazala je bivša pripravnica dodajući da sestre Olsen nisu poštovale njenu odanost.

Nesrećna devojka tvrdi da je čak i završila u bolnici zbog isrpljenosti.

„Bila sam pod stresom i znojila se kao da sam na temperaturi od 100 stepeni. Brinula sam se za posao, kao da u kaputu nosim 50.000 dolara“, rekla je Shahista.

Potparol kompanije Dualstar, Annett Wolf, tvrdi da su ove optužbe besmislene i da oni vode računa o pripravnicima, kao i o njihovom zdravstvenom stanju.

„Tužbe protiv Dualstar su neosnovane i Dualstar će se braniti protiv optužbi na sudu, a ne putem medija. Uvereni smo da, nakon što se otkriju prave činjenice o ovom slučaju, sve tužbe biti odbačene“, stoji u saopštenju kompanije.