in

Grammy dodela u znaku Daft Punk, Lorde i gay brakova

Ko je obeležio ovogodišnju dodelu nagrada?
Ko je obeležio ovogodišnju dodelu nagrada?

 

Ovogodišnju 56. po redu dodelu prestižnih Grammy nagrada obeležili su francuski DJ duo Daft Punk, tinejdž zvezda u usponu Lorde i gay brakovi.

Po prvi put u istoriji Grammyja 33 gay i strejt para, venčala je Queen Latifah uz himnu za gay prava dvojca Macklemore i Ryan Lewisa Same Love. Kraljica šoubiznisa Madonna pojavila se u belom odelu, sa kaubojskim šeširom, i zatvorila ceremoniju numerom Open Your Heart.

Daft Pank otišao je kući sa nagradom za album godine Random Access Memories, kao i nagradom za snimak godine za planetarni hit Get Lucky. 17-ogodišnja Lorde sa pesmom Royals osvojila je Grammy za pesmu godine, kao i Grammy za najbolji pop nastup. Adele je osvojila Grammyja za najbolje napisanu pesmu Skyfall. Macklemore i Ryan Lewisa osvojili su nagradu za najbolje nove muzičare, kao i 3 druge nagrade u rep kategoriji.

Imagine Dragons dobili su nagradu za najbolje rok izvođače. Paul McCartney, koji se udružio sa članovima grupe Nirvana, otišao je kući sa Grammyjem za najbolju rok pesmu Cut Me Some Slack. Nagrada za najbolji urbani album otišla je u Rihannine ruke za izdanje Unapologetic, dok najbolji R&B album ima Alicia Keys za Girl on fire. Pharrell Williams dobio je Grammyja za producenta godine.

U revijalnom delu prestižne dodele nagrada nastupili su najmoćniji ljudi u muzičkoj industrijiBeyonce i Jay Z, zatim Nine Inch Nails, Queens of the Stone Age, Madonna, Katy Perry

http://www.youtube.com/watch?v=X38zrPYHx3c

http://www.youtube.com/watch?v=Kr3-cqatuVQ

http://www.youtube.com/watch?v=Nns8yzr3Zt8

http://www.youtube.com/watch?v=A6OVxPiZQDc

Redakcija Tracara.com