HIT: Kako je autorka ‘Harry Pottera’ stala u odbranu gej direktora Hogwartsa, Dumbledora?

'Hogwarts je mesto koje je otvoreno za ljude koje god da su seksualne orijentacije' (foto: Dave Hogan/WireImage; Warner Bros.)
‘Hogwarts je mesto koje je otvoreno za ljude koje god da su seksualne orijentacije’ (foto: Dave Hogan/WireImage; Warner Bros.)

J.K.Rowling je poznata kao borac za LGBT prava, ali je najnovijim odgovorom na tvit jedne od obožavateljki romana o Harry Potteru oduševila ceo svet.

U pitanju je činjenica koju je otkrila pre više godina prilikom odgovaranja na pitanja fanova, a odnosi se na seksualnu orijentaciju mudrog i duhovitog direktora Hogwartsa, Albusa Dumbledora, za koga se, na iznenađenje svih, ispostavilo da je homoseksualac i da je njegova najveća ljubav bio jedan čarobnjak pre nego što je otkrio da se on bavi crnom magijom.

“Sećam se da sam to prvi put otkrila režiseru filma snimanog na osnovu šeste knjige o Harry Potteru koji mi je poslao scenario uz molbu da dopišem uzgredne zamerke, ukoliko one postoje. Bila je tu jedna rečenica u kojoj Dumbledore govori Harryju o devojci sa kojom je bio u mladosti, a ja sam samo iznad dopisala:’Dumbledore je gej'”, ispričala je Rowlingova.

U odbranu Dumbledora je stala i juče kada joj je jedna obožavateljka napisala da ne može da zamisli direktora Hogwartsa kao homoseksualca, na šta je autorka jednog od najprodavanijih romana ikada karatko odgovorila: “Možda zato što gej ljudi izgledaju isto kao… ljudi?”

(foto: Twitter)

Bravo, J.K. Rowling!

Povezane vesti