Nataša Bekvalac: Gej brakovi ne ugrožavaju tradicionalnu porodicu

Pevačica Nataša Bekvalac kaže da je donošenje zakona o istopolnim zajednicama izuzetno važno, jer, kako navodi, služi da se poboljša obični, svakodnevni zivot LGBT zajednice – pravo na posetu u bolnici, pravo na zajedničku imovinu, pravo na brigu i staranje u teškim trenucima.

“To nije gej brak već partnerstvo, koje je u mnogim zemljama odavno odobreno, pa ni na koji način nije ugrozilo tradicionalnu porodicu i natalitet, što je glavni argument protivnika zakona. Nadam se da svi želimo društvo u kom su svi jednaki i u kom jedna velika grupa ljudi ima pravo na dostojanstven život isto kao svi mi ostali,” rekla je ona.

“Što se Crkve tiče, ne bih ulazila u polemiku. I sama sam vernik i verujem u ljubav i dobro u ljudima, verujem da hrišćanstvo podrazumeva prihvatanje i razumevanje bližnjeg svog,” kaže pevačica.

Bekvalac se oglasila nakon saopštenja koje je danas Sinod SPC uputio u vezi sa predlogom zakona o istopolnim zajednicama.

Podsetimo, Sinod SPC saopštio je danas da je Predlog zakona o istopolnim zajednicama neprihvatljiv i ocenio da je nedopustivo istopolne zajednice zakonski izjednačavati sa brakom i porodicom, kako je navedeno u tekstu Nacrta zakona.

“Pomenuti predlog zakona za SPC je neprihvatljiv, jer je ogromna većina predloženih odredbi u suprotnosti sa Jevanđeljem Hristovim i sveukupnim iskustvom i praksom Crkve, na kojima je duhovno i moralno utemeljen naš srpski narod, kao i celokupna evropska civilizacija,” navodi se u saopštenju.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.