in

Iako je štetna za lice nova kozmetika Kylie Jenner već rasprodata


Kylie Jenner je pre manje od nedelju dana izbacila svoju prvu kolekciju namenjenu nezi lica, koja je rasprodata za samo par dana iako se danima pre toga pričalo o njenim štetnim sastojcima.

Naime, ova nova kolekcija, koja sadrži šest proizvoda, namenjenim za kompletnu negu kože lica, i koja košta oko 110 evra, sadrži i piling od ljuske oraha koji je izazvao polemiku na društvenim mrežama.

Iako se Kylie kune u ovaj proziv, tvrdeći da ga često koristi i svakodnevno jer je blag, eksperti strogo savetuju izbegavanje pilinga od ljuske oraha. Iako se brojni luksuzni brendovi često odlučuju za ovaj sastojak, jer je prirodniji od mikroplastike koja se inače koristi u pilinzima, istina je da ovaj sastojak stvara više problema nego što ima koristi, jer je jednostavno previše grub za osetljivu kožu lica.

Nakon što je promo video za ovaj proizvod objavljen na internetu, društvenim mrežama su počeli da se šire komentari eksperta kao što su:

Licencirani estetičar ovde – definitivno ne treba da radite piling svakog dana! Jednom u nedelju dana je maksimum. A pilinge sa ljuskom oraha treba izbegavati jer izaziva mirko posekotine u koži, svakodnevno korišćenje može prouzrokovati i ispucale kapilare. Šokirana sam jer Kylin piling ima ovaj sastojak.

No, čini se da ovakvi komentari i saveti dermatologa nisu uticali na prodaju proizovda, jer su police opustošene za samo par dana, a Kylie je već najavila drugu seriju za sledeću nedelju.