in

Jay-Z postao prvi milijarder u svetu hip-hopa

Jay-Z, rođen kao Shawn Carter, došao je iz skromnih početaka. Odrastao je u Bruklinovim ozloglađenim stambenim blokovima, a dinar za hleb je zarađivao podavajući drogu. Par decenija kasnije, postao je prvi reper milijarder u svetu.

Prema podacima Forbes magazina, imperija ovog repera iznosi milijardu američkih dolara, zahvaljujući pametnim investicijama, koje obuhvataju alkoholna pića, umetnost, nekretnine i akcije u velikim kompanijama.

Neka od njegovih najvrednijih poseda uključuju i vlasništvo od 310 miliona dolara nad šampanjcem Armand de Brignac, udeo od 100 miliona dolara u konjaku D’Usse i investiciju od 70 miliona dolara u Uber.

On se takođe može pohvaliti impresivnim muzičkim katalogom od 75 miliona doalra, 75 miliona dolara od izdavačke kompanije Roc Nation i naravno 100 miliona dolara od vlasništva nad servisom za strimovanja Tidal.

Reper i njegova supruga Beyonce takođe poseduju penthaus u prestižnom kvartu Tribeka u Njujorku, kao i palate u Istočnom Hamptonu, Njujorku i Los Anđelesovoj glamuroznoj četvrti Bel Air. Ove nepokretnosti dodaju još oko 50 miliona dolara njegovoj neto vrednosti.

On je takođe i peta osoba tamne puti koja je postala milijarder. Na ovoj listi su se pre njega našli Robert f. Smith, Oprah Winfrey, Michael Jordan i David Steward.