in

Joksimović protiv „Prvog glasa“


Nakon što je Željko Joksimović na twitteru napisao „Je l‘ se šou zove Prvi glas Srbije ili The first voice of Serbia?“, krenula su nagađanja šta to ovom istaknutom muzičaru smeta u ovom šou programu.

„Šou je odličan, ali siguran sam da je većina gledalaca primetila da je 99 odsto numera na engleskom, protiv čega nemam ništa, ali bi se taj šou onda morao drugačije zvati. Mnogi talentovani izvođači, koji su već izgradili interpretatorski stil na maternjem jeziku, imaju ogromnu jezičku barijeru kada za zadatak dobiju pesmu na stranom jeziku. Izgube koncentraciju i jedino na šta misle tokom pevanja je izgovaranje teksta, što je, složićete se, hendikep“, rekao je Željko za dnevne novine Alo i dodao da ne zna ko su Lena Kovačević i Saša Milošević Mare.

„Osim Vlade Georgieva, ostale članove žirija ne poznajem, niti sam upoznat sa njihovim umetničkim opusom, te ne bih mogao ništa da kažem o tome. Vlado svoj posao u tom šouu radi vrlo kvalitetno, odgovorno i šarmantno“, prenosi svoje impresije o šou Prvi glas Srbije Joksimović.

Iz sektora za odnose s javnošću Prve televizije poručuju da je njihov šou ubedljivo najgledaniji, te da se na obaziru na komentare zabrinutih.

„Nije važno šta pojedinci govore. Ono što jeste važno je stav i mišljenje gledalaca Srbije, a oni su jasno presudili. Naime, prema zvaničnim podacima o gledanosti, Prvi glas Srbije je u toku emitovanja bila ubedljivo najgledanija emisija. To je jedino validno. ‘Zabrinutima’ poručujemo da ostanu uz najpopularniji muzički šou Prvi glas Srbije, poručuju sa Prve.