Jovana Joksimović je nova urednica Tanjuga

Novi glavni i odgovorni urednik Tanjuga je Jovana Joksimović, novinarka i voditeljka.

“Čast mi je što ću biti na čelu tima najboljih novinara u državi. Privilegija je dobiti mogućnost da nastavimo tradiciju dugu skoro 80 godina. Cilj nam je da budemo tačni, najbrži, objektivni i kredibilni. Sigurna sam da će Tanjug i ubuduće biti okosnica svih važnih događaja u zemlji, regionu i svetu“, kaže Jovana Joksimović, a prenosi Tanjug.

Voditeljsku karijeru je započela 2001. godine na kanalu BK TV gde je vodila autorske emisije Trejler i Blokbaster posvećene filmu. Na Radio-televiziju Srbije je prešla 2005. godine počevši da vodi Jutarnji program RTS-a.

U martu 2010. godine je zajedno sa kolegom Srđanom Predojevićem napustila RTS i prešla na kanal Pink TV kao voditeljka jutarnjeg programa Dobro jutro: Jovana i Srđan, a u januaru 2018. godine je, takođe sa kolegom Srđanom Predojevićem, napustila Pink i prešla na Prvu, kao voditeljka jutarnjeg programa Jutro.

Nakon sukoba sa menadžmentom Prve televizije, u septembru ove godine napušta je. Od 7. decembra 2020. vodi jutarnji program UranaK1 na kablovskom kanalu K1 sa Manjom Grčić, koja je i vlasnik te televizije zajedno sa Željkom Joksimovićem, njenim suprugom.

Grčić, nekadašnja direktorka Prve televizije, sada je direktorka preduzeća TAČNO d.o.o., na koju su registrovani svi servisi Tanjuga.

Prema ugovoru sa Republičkom direkcijom za imovinu, žigovi Tanjuga ustupljeni su na korišćenje preduzeću “TAČNO” na deset godina. A, pravo svojine na nepokretnostima i pokretnim stvarima, pravo korišćenja na stvarima u javnoj svojini i druga imovinska prava pripadaju Republičkoj direkciji za imovinu.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.