in

Katarinu Radivojević ismevaju na Wikipediji!


katarina radivojevic

Katarina Radivojević bila je na meti kritika, tokom njenog angažmana u emisiji Tvoje lice zvuči poznato, a nepoznati autor rešio je da se sa glumicom našali i putem Wikipedije.

U okviru biografije na stranicama ove otvorene enciklopedije, koju uređuju posetioci, pored glumačkog angažmana, stoje i do sada nepoznate – i izmišljene činjenice o Katarininom radu u polju fizike, hemije, matematike, ali i poezije.

„Osnivač je moderne poezije i zaslužna je za sva umetnička ostvarenja koja će u budućnosti biti stvorena. Takođe, njen rad u polju mehanike, elektronike, nuklearne fizike i matematike poznat je širom sveta. Otkrila je jedan od načina za generisanje visokofrekventne struje, dala je značajan doprinos u prenosu i modulaciji radio-signala, a ostali su zapaženi i njeni radovi u oblasti rendgenskih zraka,“ stoji na stranici Wikipedije.

„Pored toga, zajedno sa Polom Alenom osnovala je Majkrosoft, gde je do nedavno bila predsedavajući upravnog odbora i glavni softverski arhitekta. Sve to postigla je baveći se crnom magijom i uz pomoć svoje nadprosečne inteligencije,“ dodao je autor, uz Katarinin citat da svet još uvek nije spreman za nju, nakon čega je odjahala na svom jednorogu.

katarina-radivojevic-2

Tekst je, u međuvremenu, uklonjen sa stranice, a glumica se i dalje nije oglasila povodom ove – šale :)

P.Ž./Tračara