in

Lorde: Kanye West mi je iskopirao koncert

Lorde tvrdi da je ona prva došla na ideju staklene kutije.

Lorde je optužila repere Kanye Westa Kid Cudija da su ukrali ideju za dizajn kutije od stakla na svojoj turneji.

Pevačica tvrdi da je ona bila ta koja je prva došla na ideju za takav dizajn i da je to već koristila na svojim nastupima prošle godine među kojima je bio i nastup na Coachelli. 

Jedan od kolaborata Es Devlin, sa kojim je pevačica radila na dizajnu seta za Melodrama Turneju ali i Coachwellu, podelio je fotografije Londonske opere iz 2007. godine koje takođe imaju sličan dizajn staklene kutije.

Devlin se nije direktno oglaso povodom kontraverznih izjava ali je na fotografijama naveo da je Opera bila jedna od  inspiracija za Coachella set.

View this post on Instagram

CARMEN by Georges Bizet , English National Opera 2007. . In Act 3 of Carmen, Jose decides to leave the rules and formal certainty of the army in search of liberation: The quest means un-mooring oneself from the known and risking anarchy, chaos, loss of identity.

A post shared by Es Devlin (@esdevlin) on

Ponosna sam na rad koji plasiram, i drago mi je kada vidim da su drugi umetnici inspirisani time do tačke da odluče da sami isprobaju te stvari na sebi. Ali ne volim krađu! Nemojte krasti od jedne žene, ili bilo koga drugog, ne u 2018. godini“ , napisala je Lorde na instagramu.

Pevačica je u svom intervjuu za Spinoff 2017. izjavila kako su ona i Es Devil zajedno radili na dizajnu i kako se ideja staklene kutije činila zanimljivom, novom i specifinoj samo njoj.

Pevačicine optužbe veoma brzo su dočekane na nož i izazvale gomilu konfuzije, a pojavili su se fanovi koji kače fotografije ostalih popularnih umetnika koji su takođe nastupali u nekoj vrsti staklenih kutija, uključujući i Justin Biebera , Kendrick Lamara Asap Rockyija.