Major Helena sada i fizički postala žena

(foto: Facebook)

Kada kreće nova sezona Survivora?

Prijavi se na newsletter i saznaj među prvima.

(foto: Facebook)

Jedna od priča koja je obeležila prošlu godinu je svakako hrabro istupanje u javnost Helene Vuković, poznatije kao Major Helena, kako bi sa svima podelila svoju potresnu povest.

42 godine je provela kao oficir u Vojsci Srbije, suprug i otac četvoro dece, ali ju je sve te godine mučilo to što ne može i fizički da bude žena, što je oduvek u sebi osećala da jeste.

Major Helena je nakon brojnih razgovora sa psihologom i hormonske terapije, izvršila operaciju promene pola i, kako sama kaže, i, pored jakog postoperativnog bola, oseća potpunu sreću što je konačno ono što je oduvek trebalo da bude.

Mi salutiramo Majoru Heleni na najvažnijoj bitki koju je povela u životu i zahvaljujemo joj se u ime svih transrodnih osoba što se bori za njihova prava.

5 Responses

  1. Draga Helena, bravo, jedno veliko bravo!!! Transrodne osobe svugde u svetu mnogo pate u Srbiji mnogo vise. Bravo za hrabrost da budes svoja iskrena i upotpunjena. Bravo Tracaro za ovakav iznost jedne dobre vesti u Srbiji. Moja neogranicena podrska i ljubav! :) xxx

  2. Želim joj svu sreću ovog svijeta, drago mi je da se i kod nas otvara svijest po pitanju ovakvih stvari.
    Šteta samo što iz drugih izvora znam da Helena i nije baš tolika ‚‚dobrica‚‚ kakvom sebe predstavlja, ali nevezano za ovu priču, svakako joj želim sve najljepše.

  3. ‘ostale vrste’?
    Pa, čudi me da ti ne razumeš kako je to kad se jedna žena svakog dana budi i u ogledalu ugleda muškarca i ne voli svoj odraz u ogledalu. Tebi bi to trebalo da bude jasno pošto i ti u ogledalu ne vidiš ono što jesi. Ti si džukela koja se svakog jutra probudi i u ogledalu ugleda čoveka.

  4. Pozdrav za uvazenu Helenu podrska i pohvale,ja sam muskarac 46 godina trazim damu il tranas osobu koja zeli da mi izfinasira operaciju i postanem dama te osobe bi sklonosti sam hvala svima !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI