in

Marija Šerifović ima problema sa kičmom: Operacija jedino rešenje?!


Marija Šerifović dve godine ima velike probleme s kičmom, ali kako nije od samog starta ozbiljno shvatila koliko diskus hernija može biti opasna, postoji mogućnost da lekari zakažu hitnu operaciju.

Njena mama Verica mnogo je zabrinuta, pa se svakog dana moli i pali sveće za Marijino zdravlje.

Doktori kažu da ni operacija nije garancija da će se problem trajno rešiti, tako da će Marija morati da promeni način života što pre. Ona je tek sada priznala da trpi jake bolove, što je dugo krila čak i od majke da je ne bi sekirala.

„Pojavili su se određeni problemi sa diskus hernijom. Mislim da dosta mlađih ljudi u poslednje vreme ima isti problem. Disciplina je važna u svemu, pa tako i tokom procesa lečenja leđa. Trudim se da budem isto tako odgovorna i da se pridržavam svih saveta lekara,“ objasnila je Marija.

Inače, ona je prvi put osetila veliki bol u leđima pre dve godine, ali to nije ozbiljno shvatila, pa je tako samoj sebi napravila još veći problem.

„Jedno jutro bukvalno nije mogla da ustane iz kreveta od bolova. Verica joj je naredila da odmah ode kod lekara! Baš se žena zabrinula, kičma je to, nije za zezanje. Za sada Marija ide na fizikalnu terapiju i uzima lekove, ali nije isključena ni operacija, pa Verica moli Boga da do toga ipak ne dođe. Pali sveće za Marijino zdravlje i nada se da će sve biti kako treba. Velika sreća je što Marija ne nosi visoke potpetice, jer to njena leđa nikako ne bi podnela. Ona i u ravnoj obući mora da pazi, ne sme preterano da stoji i šeta. Najbolja opcija je da hoda bosa, ali to ne može uvek. U svakom slučaju, sad se uozbiljila i sluša instrukcije lekara, a Verica joj je nad glavom, pa i ako nekad krene da zabušava, ona je opomene da se ne igra,“ otkriva naš izvor.