in

Marija Šerifović oduševila koncertom u Sava centru


Bisere je lako, a ti školjku pokušaj zavoleti... (foto: Instagram)
Bisere je lako, a ti školjku pokušaj zavoleti… (foto: Instagram)

Nakon serije koncerata u zemlji i regionu, od čega su posebnu pažnju javnosti privukli prvi nastup ovog tipa u rodnom Kragujevcu, sarajevski spektakl na kom je i zaprošena, kao i nezaobilazni koncert u Narodnom pozorištu koji je i pre održavanja naišao na oprečne komentare, Marija Šerifović je sinoć nastupila pred beogradskom publikom u Sava centru

Okupljeni poštovaoci Marijinog rada pevali su kao jedno njene stare hitove i nove pesme, a nije prošlo mnogo pre nego što je svojom neverovatnom energijom uspela da podigne sve na noge, kako to ona kaže, sega-mega pesmama, odnosno numerama bržeg ritma kao što su Mrš, Znaj da znam, 101… Nisu, naravno, izostale ni, kako se, opet, našalila uvek nasmejana Šerofovićka, tipične ženske paćeničke pesme, a posebno oduševljenje publike je izazvala baladama Sama i nervozna, More pelina, Ne voliš je znam…

Osim razornim glasom, Marija je kupila publiku i neprekidnim šalama između pesama, pa je tako u jednom momentu saopštila publici da između njih i nje ne postoji nikakva razlika osim što ona malo bolje peva.

Nakon dva sata čiste energije, smeha, emocija i pre svega demonstriranja moći raskošnog vokala, Marija je sela na scenu i zamolila okupljene da oni njoj nešto otpevaju, a zatim su krenuli svima dobro poznati taktovi pesme koja je našoj zemlji donela evrovizijsku pobedu pre 9 godina.

„Sada ide jedna pesma koju ja već duže vreme ne pevam, a razlozi za to su brojni. Pre svega, dolijala mi je. Osim toga, ona je poslužila svojoj svrsi i više nema svrhe da je pevam. Moj cilj je bio da njom učinim sve vas ponosnim što potičete iz ove zemlje, a svi mi dobro znamo da se mnogi ljudi upo**o trude da to ne budemo. I uspela sam u tome. Zato želim da sada vi meni otpevate ovu pesmu, sa nekom svojom svrhom. Otpevajte je osobi sa kojom ste došli ili nekome ko večeras nije tu sa vama, ali je otpevajte sa svrhom“, obratila se Marija publici koja je potom uglas otpevala Molitvu.

Gošće na ovom koncertu bile su joj koleginica Jovana Nikolić, koja je sa njom otpevala duetsku pesmu Nismo smeli, a potom i Nina Badrić koja je ispunila Šerifovićki želju da zajedno na sceni izvedu jednu od najlepših pesama hrvatske pevačice Moja ljubav. 

Marija se oprostila od publike pesmom Pametna i luda uz napomenu da će na sledeći koncert sačekati dok je se svi malo ne užele, a Sava centar ju je ispratio gromoglasnim aplauzom i stojećim ovacijama.

loading...