Prati nas

Film

Menadžment Michaela Jacksona tužio HBO zbog dokumentarca o legendarnom pevaču!

Advokati zahtevaju da im televizijska kuća isplati više od 100 miliona američkih dolara

Mendažment pokojnog kralja popa Michael Jacksona tužio je kuću HBO zbog kršenja zakona o korišćenju snimaka sa koncerta iz 1992. godine. HBO je snimke iskoristio u svom dokumentarcu o legendarnom pevaču u kome se navode svedočenja dvojice momaka koji tvrde da ih je pevač zlostavljao dok su bili dečaci.

Prema tužbi, dokumentarac Leaving Neverland optužuje pevača za zlostavljanje dvojice mladića za vreme koncerta u Budimpešti – čije je snimke iskoristio HBO.

Teško je zamisliti veće kršenje autorskih prava od ovog” , navode advokati koji zahtevaju da im televizijska kuća isplati više od 100 miliona američkih dolara.

Film je svoju premijeru imao na Sundance Filmskom Festivalu u januaru, a ceo četvoročasovni dokumentarac će biti emitovan na HBO televiziji 3. i 4. marta iz dva dela.

Uprkos užasnim pritiscima da ovaj film ne ugleda svetlost dana, HBO neće odustati od svoje namere da ga ipak prikaže” , navodi se iz ove medijske kuće.

Advokati preminulog pevača tvrde i navode da je Michael Jackson potpuno nevin, a pozivaju se na dokaze iz suđenja koje se održalo 2005. godine u kome su obojica momaka iz filma potvrdila da ih pevač nije zlostavljao. Nakon pevačeve smrti, mladići tvrde da su bili ucenjeni da tako nešto negiraju – u dokumentarcu Leaving Neverland se navodno nalaze i dokazi koji potvrđuju tvrđnje mladića.

Advokati takođe navode da nije fer to što se u dokumentarcu nigde ne navodi “druga strana” kao i da niko od ljudi koji su poznavali pevača nije pozvan da stane u njegovu odbranu.

Michael je laka meta zato što nije ovde da se brani, a zakon ne štiti umrle čak i kada su laži nečuvene! Michael možda nije živeo život prihvatljiv od strane društva, ali nikako nije učestvovao u zločinima” , navode oni.

loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top