Search
Close this search box.

Milen iz benda Negativ: „Mi smo Ivanu upoznali sa pivom“

U intervjuu sa Milenom, basistom benda Negativ pročitajte o desetogodišnjici postojanja benda, o drugačijem i novom rok’n’rol zvuku na poslednjem albumu, o tome kako je Ivana počela da pije pivo zahvaljujući momcima iz benda, o skorašnjim koncertima i drugim stvarima… Uživajte! Tračara: Ove godine u decembru, ako se ne varam, bend Negativ će proslaviti 10 godina rada. Kako ste zadovoljni svojim dosadašnjim uspehom?

Milen: Mi smo inače za naš rođendan izabrali datum kada smo se upoznali sa Ivanom i odlučili da pravimo bend. A to je 11. aprli 1999. godine. Što je još interesantnije, to se desilo na terasi sportskog centra 11. april na NBG. Iskreno, postigli smo mnogo, ali nismo zadovoljni. Naša karijera je mnogo puta u prethodnih 10 godina prekidana iz različitih razloga. Da smo sve vreme radili u kontinuitetu mislim da bi do sada postigli mnogo više.

milen1

Tračara: Pevačica Negativa, Ivana se na mnogobrojnim forumima pominje kao srpska Gven Stefani. Ja bih rekla da su Ivanine glasovne mogućnosti mnogo bolje, a kako je ti vidiš?

Milen: Pa činjenica je da Ivana kada se potrudi zna da iznese taj glamurozni imidž. Što se tice pevanja jasno je gde je Ivana a gde je Gwen… Samo što neko ima malko veći budžet za realizaciju svojih aktivnosti, izgleda, spotova, muzike… Tako da s obzirom u kojoj zemlji radimo, poređenje sa Gwen onda ispadne kao kompliment.

ivana-negativ

Tračara: Ivana je često viđena, a i sama je izjavila kako pije pivo u velikim količinama, da li joj  se ti i momci iz benda pridružujete ili ipak pazite na svoj izgled i imidž? :)

Milen: Sve radimo zajedno, pa i pivo… Mislim da smo mi odgovorni za Ivanino konzumiranje piva. Pre nego sto smo se upoznali Ivana je bila sa pivom na Vi!!! Ja prvi imam sreće što mogu da jedem i da pijem koliko god želim i da se na meni ništa ne primeti.

Tračara: Gde najviše uživate da svirate- klupska varijanta ili koncerti na otvorenom? Kad možemo i gde da očekujemo koncerte Negativa?

Milen: Najviše uživamo kada smo ispred publike. Gde god to bilo… Za koncert ne mogu jos da vam dam tačne podatke ako me pitate za Beograd. Svakako će biti pre početka jeseni.

negativ

Tračara: Pronašla sam negde da su gitaristi benda Nikoli Radaković Džoniju, uzori bili bendovi kao što su Nirvana i Metalika? Ko su bili tvoji uzori, a šta konkretno slušaš ovih dana?

Milen: Uh, to  je baš opširno pitanje. Jer ja sam sada u stadijumu, ja ne slušam muziku, ja je imam. To je situacija gde stvarno imam mnogo muzike i sve se to vrti podjednako. Jazz, soul, latin, metal, rock, pop… U svakom muzikom pravcu ima kvalitetnih izvođača…

milen

Tračara: Muški deo benda- Nikola, Dario i ti ste isto godište. Znate se, od kad i kako?

Milen: Džoni i ja smo išli u gimnaziju zajedno… Sa Dariom smo se upoznali na jednom letovanju i odmah združili…. Neke stvari jednostavno odmah profunkcionišu… Sada smo kao porodica.

Tračara: Ovo pitam jer u novom spotu „Julija“ muški deo benda pokazuje „nežne“ strane ličnosti, jer ste obučeni kao žene. Takođe si na svom FB nalogu napisao da si oženjen/udat za bubnjara benda Daria Janoševića? Da li želiš ovako javno da nam priznaš, nešto što ne znamo? :)

Milen: O bože!!! To će da bude kao u onoj priči ’Dečak koji je vikao VUK!’… To na FB je fora da bih se malo ogradio od ’obožaveteljki’, ali se mi stalno zezamo na GAY račun tako da vrlo lako gomila ljudi moze pogrešno protumači :) ali nas stvarno to ne dotice…

negativ1

Tračara:Btw, kad će pojaviti spot za pesmu „Julija“?

Milen: Pa svakako pre kraja leta. Reditelj koji radi na spotu je jedan od članova ekipe koja realizuje „Survivor“ pa je trenutno na Filipinima. Kada se vrati biće odmah gotovo.

Tračara: Pričali smo o odnosima između muškaraca u bendu, a kako se vas trojica snalazite sa ženskim delom publike? Pozivi, sms poruke, otvoreni pozivi za „druženje“? :)

Milen: Iskreno, taj deo publike moze da nas kontaktira samo preko FB, a tu realno ne može nešto da ugrozi našu privatnost.

Tračara:Reakcija publike na vaš novi album je koliko sam ja zaključila fenomenalna. Da li misliš da je malo tvrđi rok’n’rol zvuk, za koji je najbolji primer pesma „Daj mi ritam“ ono što vama kao muzičarima najbolje leži?

Milen: Mi baš volimo da ’krljamo’ i u tome se osećamo najudobnije… A kada se mi osećamo udobno onda su svi zadovoljni. :)

Tračara: Poruči nešto čitaocima sajta Tracara. com!

Milen: Mnogo vremena provedeno za kompom i internetom može da dovede do nekih neplaniranih zdravstvenih komplikacija. Sunce, priroda i fizička aktivnost su neki od neophodnih preduslova da biste se dobro osećali… Ne zaboravite to!!! I naravno… Jedan osmeh leči sve… Pokušajte to da primenite u komunikaciji sa vašim okruženjem.

POSLEDNJE VESTI