Miloš Biković igra u filmu Novaka Đokovića o Nikoli Tesli

Da, dobro ste pročitali: najveći srpski sportista današnjice i jedan od najcenjenijih mladih glumaca ukrstiće svoje talente kako bi napravili film o srpskom velikanu. Novak Đoković glumiće u filmu Miloša Bikovića o Nikoli Tesli.

Ova saradnja je najavljena na trbini “U krupnom planu”, koja je održana nakon otvaranja Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE.

“Da biste ostvarili rezultate kakve Nole ostvaruje, morate da posedujete određene vrednosti kao što su disciplina, džentlmenski stav, odricanje, asketizam… Sve to formira šampionski mentalitet. Čovek koji se iskaže u tim vrednostima kasnije prepoznaje trud drugih ljudi i podržava ga. Zato je i došao na premijeru i ja sam mu veoma zahvalan na tome, kao i na svemu što radi za Srbiju,” rekao je Biković i dodao:

“Ponudio sam mu da se pojavi u tom filmu kako god želi. Naravno, on ne može da igra Nikolu Teslu zato što bi morao da se posveti samo tome. On je prvi teniser sveta, ne može samo da batali sport i da bude Nikola Tesla.”

Biković je takođe ostavio ulogu Tesle za sebe, ali je spreman i da je prepusti nekom drugom kolegi.

“Ne bih svoju glumačku ambiciju stavio ispred dobrobiti projekta. To je nacionalna tema i ako budem imao mogućnosti, dao bih ulogu nekom ko je prepoznatljiv na globalnom nivou,” rekao je Miloš za Kurir..

Inače, film “Tesla” snimaće se najverovatnije na engleskom, srpskom i ruskom jeziku.

“Sada smo otišli korak dalje i našli partnera u Rusiji koji je spreman da uloži najmanje dva miliona evra u taj projekat. Tako mogu s ponosom da kažem da smo uspeli da za jednu srpsku temu, kao što je život Nikole Tesle, napravimo korak i animiramo strane kompanije da investiraju u našu kulturu,” objasnio je Miloš Biković

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.