Search
Close this search box.

Biković: Nosim teret diskriminacije zbog ruskog pasoša, ali ja sam Srbin

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Miloš Biković karijeru je gradio na dve strane sveta. Nakon svršetka Fakulteta Dramskih umetnosti ubrzo je postao tražen i popularan mladi glumac kao i čitava njega klasa.

Međutim, njegov talenat je toliko širokih dijapazona da su ga ruski agenti angažovali na nekoliko manjih projekata koja su mu otvorila vrata za rusku kinematografiju.

Mladi glumac i producent niže profesionalne uspehe jedan za drugim, a trenutno se nalazi u rodnom Beogradu gde sprema premijeru nove predstave „Laž“. Uskoro ga očekuju novi projekti u Rusiji čiji je državljanin već nekoliko godina. Miloš Biković rusko državljanstvo dobio je zbog zasluga u oblasti kulture i umetnosti, a lično mu ga je dodelio predsednik Rusije, Vladimir Putin.

Kako je već više od godinu dana na teritoriji Rusije vanredno stanje zbog rata sa Ukrajinom, Biković je progovorio na temu njegove bezbednosti, kao i zabrana zbog ruskog pasoša.

U velikom intervjuu za magazin Story glumac je prvi put javno govorio o svetskim dešavanjima kao i o tome kako to utiče na njegovu karijeru:

„Postoje ljudi kojima su umetnost i kultura na prvom mestu i u Francuskoj, Nemačkoj, Americi i zapravo takva je većina stvaralaca koji žele da rade, stvaraju veze i ne dejstvuju kao produžena ruka rata i razaranja. Ne znam da li će mi to praviti barijere, ali takva mogućnost uvek postoji. To smo imali prilike da vidimo. Zabranjuju se ruski umetnici širom sveta, a ja nosim i rusko državljanstvo i toga se ne stidim.“

„Ako mogu da se ponosim velikim podvizima kao što je prvi film u istoriji koji je sniman u kosmosu, mogu da podnesem i taj teret diskriminacije neće mi teško pasti. Ja sam Srbin. Mi znamo da to nije najstrašnije što može od neke velike sile da se doživi.

https://www.instagram.com/p/CqOEcjIobKS/?hl=en

POSLEDNJE VESTI