in

Moja tetka je došla ovde u prikolici kamiona: Pevačica objavila potresan esej o porodici

Nekoliko dana pred premijeru dokumentarnog filma o ilegalnim migrantima, Selena Gomez objavila je esej u magazinu Time, u kome je skrenula pažnju na migrantsku krizu u Sjedinjenim Američkim državama.

Ovo je ujedno i prvi put da otkriva da su neki članovi njene porodice došli u SAD bez dokumenata iz Meksika.

“Sedamdesetih, moja tetka je prešla granicu između Meksika i SAD-a, skrivena u prikolici kamiona. Ubrzo su je sledili moji baka i deka, a moj otac je rođen u Teksasu ubrzo nakog toga. Ja sam 1992. rođena kao građanka Amerike zahvaljujući njihovoj hrabrosti i požrtvovanju,” piše Selena.

“Migrantska kriza i generalno migracije su pitanja o kojima razmišljam svakodnevno i nikada ne zaboravljam koliko sam blagoslovlena što sam rođena u ovoj zemlji zahvaljujući svojoj porodici”, dodala je Gomez.

Primer njene tetke su sledili i njena baka i deka, a njen otac se rodio u Teksasu ubrzo nakon toga. Gomez je rođena Amerikanka, ali ističe kako nisu svi bili srećni poput nje.

“Kada čitam naslove vesti ili vidim rasprave o migrantima na društvenim mrežama, uplašena sam za one koji se nalaze u sličnim situacijama kao moja porodica u prošlosti. Bojim se za svoju zemlju”, napisala je.

Nju je porodično iskustvo inspirisalo da bude izvršna producentkinja nove Netflixove dokumentarne serije pod nazivom Living Undocumented.

Ona je ovaj projekt najavila još 2017. godine i tada je rekla da želi da osvetli živote osam porodica migranata u SAD-u iz različitih država i različitog porekla, a koje su se suočile s mogućom deportacijom.

Dokumentarna serija premijerno će biti prikazana na Netlflixu naredne srede.