Search
Close this search box.

Možete li da verujete da je ova lepotica nekada izgleda ovako?! Evo kako se rešila akni

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Akne su estetski problem koji može negativno uticati na samopouzdanje – osobe sa problematičnom kožom se često stide svog izgleda i zbog toga se povlače u sebe.

Rachel Crawley se od svoje sedamnaeste godine bori sa ovim problemom. Svoje akne je pokušavala da prikrije različitim puderima i  koristila je razne preparate za negu problematične kože, ali bezuspešno.

Ona je vremenom počela da se toliko stidi svog lica da je odbijala da izađe iz kuće. Kad god bi pričala sa nekim, imala bi utisak da sagovornik ne skida pogled sa njenih upaljenih akni.

„Zaspala bih u suzama i molila se da moja koža izgleda normalno kada ustanem. Volela sam da se spremam, oblačim različite autfite i nosim šminku, ali nikada kada sam imala akne,“ napisala je nedavno na Instagramu.

„Nikada nisam imala samopouzdanja, nisam se osećala bolje. Nigde nisam izlazila, imala sama izgovore,“ nastavila je.

Rachel nekad i sad (foto: Instagram)

„Problem sa aknama, posebno u pubertetu, utiče na razvitak same ličnosti. Ovo može da stvori ozbiljne probleme u daljem životu i samom prihvatanju sebe. Mnogi mladi imaju ovaj problem. Ključ je reagovati na vreme i biti istrajan u tome. Ovi problemi se ne mogu rešiti preko noći“, tvrde dermatolozi.

Oni kažu da je smanjenom upotrebom pudera, čišćenjem kože odgovarajućim sredstvima i regulisanjem ishrane moguće rešiti problem.

Ovo potvrđuje i sama Rachel, koja je na ovaj način uspela da se reši dosadnih akni.

Rachel nekad i sad (foto: Instagram)

Nakon što je regulisala ishranu i prestala da konzumira veštački šećer počela je da uviđa promene.

„Prestala sam da unosim namirnice koje sadrže prerađeni šećer i većinom jedem sveže voće i povrće“, tvrdi ona.

Iako je ova „borba“ sa aknama bila duga i teška, Rachel je uspela da prevaziđe svoje probleme i manjak samopouzdanja, a evo šta savetuje mladima koji muče muku sa porblematičnom kožom:

„Oslobodite se srama i straha. Svako od nas je lep i poseban na svoj način. Problemi sa aknama su samo jedna faza u vašem životu i zato se nemojte bojati i stideti.“

POSLEDNJE VESTI