Prati nas

Događaj

Najveće zvezde nastupaju na zatvaranju Musicology Barcaffè Sessions

Gregory Porter (foto: PR)

Gregory Porter (foto: PR)

Gregory Porter i Meshell Ndegeocello stižu u Beograd u aprilu.

Do kraja ovogodišnjeg izdanja Musicology Barcaffè Sessions preostalo je još samo dva koncerta i sigurno dve najveće zvezde serijala: Gregory Porter 20. arila, a svega nekoliko dana kasnije i Meshell Ndegeocello, 26. aprila.

Gregory Porter je jedan od onih istinskih džez glasova koji klize niz vaše uvo direktvo u dušu. Od izlaska prvog albuma 2010. godine, Gregory je rastao i muzički i kao kantautor, te je, nakon što je bio nominovan za Grammy i za prvi i za drugi album, njegova karijera bila dodatno lansirana u visine nagradom za najbolji vokalni džez album na Grammy nagradama 2014. godine. Ovu nagradu odneo je Liquid spirit, njegov treći album po redu, na kome je Porter većinski autor, a istu nagradu je odneo i ove godine za novi album Take me to the alley, prvi jazz album koji se probio na Britansku Top 5 listu ove decenije. Osim unikatnog vokala kojim iznosi najrazličitije emocije, Gregori Porter je postao prepoznatljiv po tome što se uvek pojavljuje sa kapom, pravljenom baš za njega, koju naziva svojim “sigurnosnim ćebencetom”.

Meshell Ndegeocello (foto: PR)

Meshell Ndegeocello (foto: PR)

Zbog velikog interesovanja, koncert ove jazz zvezde u sklopu Musicology Barcaffé Sessions serije koncerata, premešten je u Dom Sindikata.

Meshell Ndegeocello će zatvoriti koncertnu seriju Musicology Barcaffé Sessions nastupom u klubu Bitefartcafe, 26. aprila. Ova umetnica iz SAD proslavila se kao kantautor, vokal i basistkinja. Njena muzika obuhvata različite uticaje od fanka, preko soula, hip – hopa, regea, R&Ba, roka, pa do džeza, vešto “spakovanih” u 11 muzičkih izdanja. Priznata od strane muzičkih kritičara i kolega, Meshell je deset puta bila nominovana za Gremija. U svojoj karijeri svirala je i snimala za umetnike poput Prinsa, The Rolling Stones, Alanis Morissette i mnoge druge, a 2005 godine je komponovala, aražirala i producirala džez album u počast Nini Simon, svojoj najvećoj  inspiraciji. Meshell Ndegeocello je prva žena koja se pojavila  na naslovnicoj strani “Bass Player” magazina i jedna je od retkih muzičkih diva koja piše muziku, peva, svira bas i vodi bend.

Karte za oba koncerta se mogu pronaći na svim prodajnim mestima eventim.rs i ddtickets.rs, kao i putem online i print at home opcije.

Pročitaj ceo tekst
Pročitaj i ovo:
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top