Prati nas

Vesti

Nakon ucene Evrovizija će se ipak održati u Izraelu

Rok za uplatu je istekao danas

Iako je Izrael ove godine odneo ubedljivu pobedu na Evroviziji, već neko vreme se bojkutuje održavanje ovog muzikog festivala u toj zemlji zbog bezbednostnog stanja. Međutim, i nakon finansijske ucene, Evrovizija će se održati u Jerusalimu kao što je i planirano.

Naime,  Izraelci su zbog finansijskog problema umalo izgubili priliku da održe takmičenje u svojoj zemlji. Njima je dat rok da se za 24 časa uplati kaucija u visini od  12 miliona evra na švajcarski račun kao garanciju za prihvatanje organizacije Evrovizije.

Ako ne uspeju da sakupe sredstva, tražiće se druga zemlja za organizovanje takmičenja. Po pričama koje kruže internetom, to bi verovatno bila Austrija.

Rok za uplatu je istekao danas, a iako nije zvanično potvrđeno da li je novac uplaćen ili ne, Alon Amir, menadžer za odnos s javnošću je sinoć za strane medije potvrdio da se prvobitan plan o održavanju takmičenja u Izraelu neće menjati.

”Bilo bi nerealno da se odreknemo događaja takvog obima koji nam omogućava da pokažemo zemlju iz drugog ugla. Danas sam razgovarao sa vodećim članovima EBU (Evropske radiodifuzne unije) i nedvosmisleno mi je rečeno da će se Evrovizija 2019. održati kao što je planirano u Izraelu’‘, rekao je Amir za izraelske medije.

2 komentara

2 Comments

  1. Predrag

    14. 08. 2018. at 22:43

    Bojkot!

  2. Sanjin

    17. 08. 2018. at 08:37

    Bojkot Jevreja, bojkot te nakaradne ustanove Eurosong, bojkot derpeluka koji tamo vlada!

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top