National Geographic predstavlja: Ubistvo Linkolna!

Jedan hitac. Jedan atentator odlučan je da ubije, po njegovim rečima, tiranina, šesnaestog predsednika Sjedinjenih Američkih Država. U samo jednom trenutku, država se za sva vremena promenila. Reč je o najdramatičnijem zločinu s dalekosežnim posledicama po američku istoriju: istinita priča o ubistvu Abrahama Linkolna.

Premijera prve drame kanala National Geographic po originalnom scenariju, Ubistvo Linkolna, biće u nedelju 7. aprila u 21:00. U njoj je opisan jedan od najdramatičnijih događaja u istoriji Sjedinjenih Država. S najnovijim naučnim saznanjima, ovaj film je uzbudljiva hronika poslednjih dana predsednika Linkolna i izdajničke zavere jednog od najozloglašenijih, ali u isto vreme i najkompleksnijih zločinaca svih vremena.

Ubistvo Linkolna ima sve što bi uzbudljiv krimi-roman trebalo da ima: zaveru, javni atentat, lov na čoveka bez presedana. Ovo je istovremeno interesantan pogled na tajne dogovore postizane tokom okončanja Građanskog rata, kao i pokušaj da se shvati But kao univerzalno omraženi ludak.

Sever je siguran u pobedu posle četiri godine Građanskog rata, a odlučni južnjak Džon Vilks But planira osvetu. On predsednika Linkolna vidi kao tiranina koji ne želi samo da ukine ropstvo, nego i južnjački način života. Skovao je tajni plan da otme predsednika i prebaci ga na Jug, međutim, ta misija, koja je trebalo da bude sprovedena pod okriljem mraka, je propala. Iz tog nerealizovanog plana izrodio se novi: ubistvo predsednika Linkolna. But će uspešno izvršiti atentat, što će šokirati naciju, a uslediće najveća potera u istoriji Sjedinjenih Država.

Ono što je interesantno je da je narator ove drame Oskarovac Tom Henks. U glavnim ulogama gledaćete Bili Kembela kao Abrahama Linkolna i Džesi Džonsona kao Džona Vilks Buta. Producenti ovog projekta su čuveni Ridli Skot i Toni Skot.

Povezane vesti

Back to Top