in

Nicki Minaj optužila Kylie Jenner i Travisa Scotta za neuspeh albuma


Čini se da Nicki Minaj ne može da podnese činjenicu da novi album Queen nije na prvom mestu Billboard top liste, pa pokušava da pronađe krivca za neuspeh.

U nedelju je saopšteno da je na prvom mestu Travis Scott i njegov album Astroworld, što je Minajovoj zasmetalo pa je optužila repera da je iskoristio svoju partnerku i majku deteta Kylie Jenner za promociju.

 „U album sam unela krv, znoj i suze napisavši odličan album, a Travis Scottu Kylie Jenner reklamira album tako što poziva ljude da dođu na njegov koncert da bi videli nju i Stormi. Smejem se! Queen je oborio rekord i broj jedan je u 86 država. Hvala Isusu i hvala mojim fanovima,“ napisala je ona na twitteru a potom se obrušila i na Spotify, streaming platformu koja navodno ne želi da je reklamira zbog činjenice da je nekoliko pesama objavila ranije na Apple platformi.

„Drakeovo lice je na svakoj listi na Spotifyju, ali su mi rekli da moraju da me nauče lekciji jer sam 10 minuta ranije objavila pesme na Queen radiju. Iako im godinama dajem muziku besplatno i jedan sam od najslušanijih izvođača tamo,“ kaže ona.

https://www.instagram.com/p/BmjTmptgpzl/?hl=en&taken-by=kyliejenner

Nicki tvrdi i da njena izdavačka kuća nije htela da je zaštiti kako se Spotify ne bi osvetio Ariani Grande, čiji je album izašao prošle nedelje.

Billbordov sistem brojanja prodatih albuma i dalje nije potpuno jasan: pored tradicionalnih prodaja fizičkih izdanja albuma, računaju se i online prodaje, preslušavanja na streaming platformama, ali i prodaje albuma u paketima, kao što su kupovina karata za koncerte uz koje se dobija album i slično.

U međuvremenu se oglasio i Spotify, objavivši da potpuno podržava reperku. „Spotify je podržao Nicki Minaj bilbordom na Times Squareu, kao voditelja naših najvećih plejlisti i među najvećim muzičkim „policama“. Interesovanje za njenu pesmu Bed poraslo je zahvaljujući kampanji. Kompanija je i dalje veliki fan Nicki,“ stoji u saopštenju.

Nickin album Queen prodat je u 175 000 primeraka, dok je Scottov album prodat u 205 000 primeraka.