in

Nominovani za evropske MTV nagrade su…


Glasanje počinje 17. septembra na www.mtvema.com

MTV je objavio imena pet izvođača iz regiona koji će se takmičiti za nagradu Best Adria Act na ovogodišnjoj dodeli evropskih MTV nagrada (EMA – Europe Music Awards), koja se ove godine održava u nedelju, 10. novembra u Amsterdamu, Holandija.

Izvođači nominovani u kategoriji Best Adria Act su:

 

Frenkie, Filip Dizdar, Katja Šul, S.A.R.S., Svi na pod!

 

Glasanje za Best Adria Act počinje danas, 17. septembra, na adresi www.mtvema.com i trajaće sve do 24. oktobra u ponoć, kada ćemo dobiti pobednika u ovoj kategoriji. Od 25. oktobra krenuće nova tura glasanja za Best European Act u kojoj će se takmičiti svi regionalni pobednici, a onda će najbolji izvođač iz Evrope krenuti u poslednju rundu glasanja za titulu Worldwide Act.

„Drago nam je da smo po drugi put nominovani za MTV nagradu. Nadamo se da ćemo da pobedimo. Ova nominacija je samo potvrda onoga što vidimo na našim koncertima širom regije, a to je da priča S.A.R.S. raste iz dana u dan. Pozvao bih sve fanove S.A.R.S.-a da glasaju za nas i da nam omoguće da odemo u Amsterdam“ – izjavio je jedan od nominovanih, fronmten S.A.R.S.-a, Žarko Kovačević.

Konferenciji za novinare na kojoj su danas objavljena imena nominovanih izvođača za MTV Best Adria Act nagradu prisustvovao je i Douwe Buzeman, Šef odeljenja za politiku, kulturu i medije ambasade Holandije, koji je tom prilikom izjavio: “Poseta Amsterdamu je uvek zanimljiva, ali je 2013. godina prava prilika za to. Ove godine holandska prestonica obeležava 400 godina postojanja čuvenih amsterdamskih kanala, a slavi se još i 40. rođendan Muzeja Van Gog, ponovno otvaranje Muzeja Rijks i mnogi drugi važni događaji. Ceremonija dodele nagrada Europe Music Awards i MTV Music Week koja će se održati pre dodele, od 6. do 9. novembra, će obogatiti kulturnu raznolikost Amsterdama i prazničnu atomosferu.”