Novo u srpskoj muzici: Bojana Vasev i T-Blazer

Ona je devetnaestogodišnja devojka koja je za samo nedelju dana kroz muzičku saradnju i spot sa mladim producentom T- Blazerom zainteresovala srpsku muzičku javnosti. Njena zanimljiva pojava i specifičan glas naterali su nas da popričamo sa Bojanom Vasev i predstavimo je čitaocima Tračara.com.
Ovo je tvoje prvo pojavljivanje na muzičkoj sceni Srbije, predstavi se čitaocima Tračare? Ja sam Bojana Vasev, rođena sam ’91. godine i do sada sam živela u Nišu, gde sam završila nižu i srednju muzičku školu (odsek oboa). Možda nije interesantno da kažem da sam oduvek volela da pevam i da mi je to išlo, ali je stvarno tako. :) I zbog toga sam odlučila da ove godine kao „sveži“ maturant konkurišem na muzičkoj akademiji u Sofiji, za odsek pop i jazz pevanje. Srećom, a i radom tokom leta, u septembru sam upisala željeni smer. Tako se moje mesto boravka ovog meseca promenilo, pa trenutno živim u Bugarskoj.
Kako je počela saradnja sa T- Blazerom? Slučajno sam upoznala Miroslava Krstića (T-Blazera) pre skoro 2 godine i u startu se naš muzički ukus totalno poklopio, da dalje nije bilo potrebe za pričom, krenuli smo sa radom. :) Prvo sam radila sa njim i Nerwe-om (Andrija Krstić) na njihovom zajedničkom albumu „Muzika za kola“. Volim rep i hip hop i to mi je bilo zanimljivo. Pre četiri, pet meseci Miroslav se vratio sa jednog putovanja, pun utisaka i novog materijala u skroz drugačijem stilu. Pustio mi je nekoliko interesantnih matrica, ja ih ponela kući, pevušila tokom dana zapisivajući stihove koji usput nadođu i tako je sve počelo.

Novi spot „When The Sun Comes Down“ izazvao je veliko interesovanje u proteklih nedelju dana, da li ste to očekivali? Sve se tako spontano i dešavalo – tokom leta smo došli na ideju da odradimo i spot, osmislili dešavanja koja će pratiti priču pesme, organizovali dobru ekipu i BOOM! Već za samo nedelju dana čekirano je više od 10.000 pregleda na YouTube-u, koji su propraćeni neočekivano pozitivnim i ohrabrujućim komentarima zajedno sa ponudama za prva gostovanja, nastupe, intervjue… I to sve za samo nepunih nedelju dana!!! Sve je to još čudnije za nas dvoje, jer prvenstveno nismo ništa planirali, spot je samofinansirajući, devojke u njemu su ujedno i moje drugarice, nisam imala „dodatne ruke“ što se tiče stajlinga i šminke, tako da je sve krenulo opušteno pa se možda baš i zbog toga uspešno probila za kratak period.

Vaša muzika zaista zvuči sveže i drugačije, da li je to bio vaš osnovni cilj? Prešli smo na neki novi fazon, neki mekši house sa već prepoznatljivim balkanskim ritmom i ukrasima.“When the sun goes down“ je eksperiment koji je sa namerom, a ujedno i slučajno uspešno odrađen. :) Koji su tvoji dalji planovi? Imajući u obzir moje dalje školovanje i obaveze, izazov sledi, ali mislim da je sve to dobra organizacija, a i Sofija nije toliko daleko da bih morala da prekinem već započetu saradnju i „karijeru“. :) Da gledamo to s vedrije strane, možda se tamo pruži prilika za neko novo stvaranje, a i u svakom slučaju širim već gotov materijal, jer što se muzike tiče Bugarskoj i nama je muzički ukus dosta sličan, tako da ću gledati da promovišem ovo naše „novorođenče“ i tamo, kao i ostale pesme kojih će sigurno biti. O solo karijeri trenutno još ne razmišljam jer je to velika obaveza, a tek sam počela sa fakultetom. Mada, što se brže budem uigravala to će se taj plan bližiti. _____________________________ PAŽNJA PAŽNJA!!! Ukoliko ste mladi neafirmisani muzičari, koji imaju šta da pokažu, slobodno se javite redakciji Tracara.com na mail@tracara.com i ukoliko nas dovoljno zainteresujete, objavićemo kratku priču o vama i tako vas predstaviti domaćoj publici. :)

POSLEDNJE VESTI