Oktobar je – da li ste pregledale svoje dojke?

Digitalna mamografija u DAMIBA MEDICAL centru
Oktobar – mesec borbe protiv raka dojke

Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, svakog oktobra se godinama obeležava u mnogim zemljama sveta. Da li ste vi pregledale vaše dojke i da li sa zadovoljstvom možete potvrditi da su zdrave?

Rak dojke je bolest čiji se nastanak u više od 90% slučajeva ne može sprečiti. Međutim, ako se otkrije dovoljno rano, u većini slučajeva se može izlečiti. Primarna prevencija ove bolesti ne postoji jer kad bismo znali uzrok, bolest bi bila 100% izlečiva. Dakle, suština je u sekundarnoj prevenciji odnosno u skrining programima za sve žene starije od 40 godina, po mogućnosti digitalnom mamografijom.

Digitalna mamografija je moguća u DAMIBA MEDICAL centru

Zašto digitalna mamografija?

Moderni, digitalni aparati za mamografiju, upotrebljavaju x-zrake vrlo male energije. Apsorbovana energija po jednom snimanju najčešće nije veća od 30 µGy, što je daleko manje od doze zračenja koja bi mogla izazvati bilo kakve štetne posledice. Čak i zbirna doza nakon dvadesetak i više mamografija nije dovoljna da bi izazvala bilo kakve štetne posledice.

U razvijenom svetu je digitalna mamografija standardna metoda i kao takva je najzastupljenija. Koristi prednosti informacionih tehnologija u medicinskoj dijagnostici tj. kompjutersoj obradi radiološkog snimka, uočavaju i najmanje promene koje nastaju unutar tkiva dojke. Ovo omogućava da se u dijagnostičkom procesu znatno ranije i znatno preciznije vide sve anomalije tkiva benignog i malignog karaktera, što omogućava radiolozima, doktorima specijalistima, da postave dijagnozu blagovremeno, a pacijentima da na vreme otpočnu proces lečenja do potpunog ozdravljenja.

Mamografija se u slučaju pojave bilo kakvih sumnjivih simptoma ili uočljivih ili palpabilnih promena može i treba učiniti kod svih pa i mlađih žena, ali tada je treba uraditi između 4. i 8. dana od početka menstrualnog krvarenja kada su dojke najmanje nabrekle.

RAK DOJKE JE IZLEČIV AKO SE OTKRIJE NA VREME!

Ako se rano otkrije, njegovo lečenje predstavlja samo trenutnu neprijatnost u životu žene. Ali potrebno je da se otkrije. Na vreme i što ranije. Potrebno je da svaka žena razvija kulturu redovnih pregleda dojke, samopregleda i kliničkih, kod svog odabranog onkologa.

Jednostavan i siguran pregled - digitalna mamografija
Jednostavan i siguran pregled – digitalna mamografija

Gde u Beogradu jedino možete da odete na pregled digitalnim aparatima za mamografiju?

Nedavno je počeo sa radom uzorni dijagnostički centar DAMIBA MEDICAL – specijalistička radiološka ordinacija. Nalazi se u ulici Kralja Milutina 46-48, u blizini Kliničkog Centra Srbije u Beogradu.

“Zašto da se pregledam baš u Damiba Medical centru?”

– Zato što su njihovi pregledi jedinstveni u privatnoj praksi kod nas.
– Zato što imaju novu, digitalnu opremu za rano otkrivanje svih anomalija u tkivu dojke, digitalni mamograf Giotto Image 3DL sa velikim detektorom za dojke svih veličina i digitalni ultrazvučni aparat sa dopler 4D funkcijom Esaote MyLab 7.
– Zato što kod njih rade najeminentniji stručnjaci iz Instituta za onkologiju, Kliničkog centra Srbije.
– Zato što su uveli jedinstveni informacioni sistem PACS za centralizovano upravljanje i arhiviranje podataka pacijenata i njihovo praćenje u kontrolnim pregledima, tako da su vaši nalazi uvek kod njih kad god zatrebaju.
– Zato što su napravili prijatan i diskretan ambijent u kome se pacijenti “ne boje” mamografije i gde vas čeka ljubazno i stručno osoblje.

Više informacija možete pronaći na sajtu damibamedical.com, Facebook strani Facebook.com/damibamedical i Twitter profilu Twitter.com/damibamedical.

Obezbedili smo popust od 50% za mamografske preglede u Damiba Medical centru za prvih 10 osoba koje se jave na mail@tracara.com sa naznakom “Za digitalnu mamografiju”. Požurite i iskoristite priliku da po sniženoj ceni pregledate svoje grudi trenutno najboljim aparatima za mamografiju.

Redakcija Tracara.com

Povezane vesti

Back to Top