in

Ostao i bez poslednjih procenata: Saša Popović više nije vlasnik Grand produkcije

Ostao i bez poslednjih procenata


Saša Popović prodao je poslednjih 24 odsto udela koje je imao u Grand produkciji.

Naime, Кomisija za zaštitu konkurencije (КZК) odobrila je koncentraciju na tržištu koja nastaje sticanjem potpune kontrole beogradske Grend Slem Grupe nad Grand produkcijom, navodi se u rešenju objavljenom na internet stranici te komisije.

Grend Slem Grupa je deo uže grupe koja pruža telekomunikacione i medijske usluge u nekoliko zemalja regiona – United grupe.

United Media do sada je imala vlasništvo nad 51 odsto udela u Grand produkciji, dok je Pertula Holdings Limitid sa Кipra vlasnik 25 procenata, a Aleksandar Saša Popović imao je udeo od 24 odsto.

Кomisija je odobrila da Pertula i Popović prodaju svoje udele i da bude uspostavljena jedinstvena kontrola nad Grand produkcijom, prenosi Tanjug.

Oni su ocenili da ova transakcija neće imati efekta na konkurenciju u Srbiji jer Grend Slem i do sada poseduje kontrolu nad Grandom.

Grend Slem Grupa je pod krajnjom kontrolom fondova koje savetuje BC Partnert LLP, što je međunarodni privatni investicioni fond sa sedištem u Londonu.

Grand produkcija osnovana je 1998. godine, a njena pretežna delatnost je snimanje i izdavanje zvučnih zapisa i muzike, kao i proizvodnja i emitovanje televizijskih programa Grand i Grand 2. (Telegraf.rs)