Otkazano prikazivanje kontroverznog filma o Michaelu Jacksonu

Otkazano je prikazivanje kontroverzne epizode (foto: Screenshot)

Prvi trejler za seriju Urban Myths i epizodu koja prikazuje Josepha Finnesa u ulozi Michaela Jacksona izazvao je mnogo negativnih komentara na internetu u proteklim danima.

Oglasila se i porodica legendarnog muzičara i izrazila duboko nezadovoljstvo načinom na koji je Jackson prikazan, a njegova ćerka Paris je na Twitteru napisala da joj se ‘iskreno povraća’ zbog prikaza njenog oca u filmu.

Kanal Sky Arts, koji je producirao seriju, bio je odlučan da spornu epizodu ipak prikaže, ali su pod pritiskom medija odustali od toga. “Odlučili smo da ne prikažemo epizodu Elizabeth, Michael i Marlon, polučasovni film iz Urban Myths serijala, i to zbog zabrinutosti najbližih članova porodice Michaela Jacksona. Želeli smo da ovaj istiniti događaj prikazemo u što boljem svetlu i nikada nam nije bila namera da ikoga uvredimo. Joseph Finnes podržava našu odluku”, stoji u saopšenju televizije.

(foto: Screenshot)

Ostale epizode serijala, među kojima je ona u kojoj Cary Grant (koga glumi Ben Chaplin) uzima LSD sa doktorom, (Aiden Gillen), biće prikazane na kanalu Sky Arts.

 

Povezane vesti

Back to Top