in ,

Ovaj Srbin je zvezda nemačkih krimi serija, ali sigurno niste čuli za njega

Upoznajte Aleksandra Radenkovića


Foto: Instagram

Ukoliko ste još uvek niste čuli za ime Aleksandar Radenković sada je pravo vreme.

Ovaj talentovani glumac zvezda je nemačkog pozorišta, a glumi i u popularnim krimi serijama koje dolaze iz ove zemlje.

Radenković se iz rodnog Novog Sada sa porodicom odselio za Nemačku kada je imao šest godina.

U Lajpcigu je završio četvorogodišnje studije glume na državnom fakultetu, stalni je član najvećih pozorišta već 16 godina, među kojima su ona u Hamburgu, Dizeldorfu i Berlinu.

U svoju biografiju upisao je uloge u mnogim serijama i TV filmovima, a najgledanija je Letzte Spur Berlin, u kojoj igra detektiva.

„Imao sam veliku sreću da sam smeo, možda i malo talenta, da igram fantastične uloge poput Romea, Hamleta, u suštini sve što sam mogao u mojim godinama da igram. Dodatnu sreću sam imao što sam počeo za nemačku televiziju i za nemački film da snimam. Najpoznatija serija, koja se emituje već godinama na TV-u je ‘Letzte Spur Berlin’, kriminalistička serija gde igram detektiva“, skroman je Aleksandar u opisu svojim profesionalnih uspeha.

Foto: Instagram

„Ja privatno više i ne gledam serije zato što 70-80 dana godišnje ih snimam, pa onda više imam želju da pogledam neki dobar dokumentarac“, otkrio je Aleksandar za Mondo.

„Vrlo sam srećan i zahvalan nemačkoj filmskoj industriji da me u suštini nikad nisu svrstavali u glumca stranca, to znači nikad nisam dobijao ponude da igram samo strance, nego 80 odsto uloga su bili Nemci, to je možda zbog pozorišta, možda zbog izgleda, ali je jako važno, jer ako te jednom kasting agenti opečate tim labelom stranac, onda je jako teško iz toga se izvući“, rekao nam je glumac i otkrio da je ipak odigrao nekoliko likova sa ovih prostora.

Vrlo je ponosan na svoje poreklo, i za tamošnje medije je izjavljivao da „sanja na nemačkom, ali oseća srpski“.