Search
Close this search box.

Ovako se poznate zvezde bore za jednakost polova

(foto: Instagram)

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

(foto: Instagram)

Opšte je poznata činjenica da su muškarci plaćeniji od žena koje rade isti posao. Dvostruki standardi zaista postoje, te su mnoge zvezde počele da se bore za jednakost polova.

Verovali ili ne, razlika u honoraru najplaćenijeg glumca i najplaćenije glumice iznosi 28 miliona dolara. Zbog toga je  Charlize Theron tražila od producenta filma Snow White and the Huntsman povišicu od čak 10 miliona dolara kako bi izjednačila svoj honorar sa honorarom Chrisa Hemswortha. Očekivala je negativne komentare, ali se nije plašila reakcije ljudi.

Iako oboje imaju glavnu ulogu i filmu, Chris zarađuje čak 10 miliona dolara više od svoje koleginice (foto: Rex)

Emma Watson je sa druge strane napravila jednogodišnju pauzu od snimanja filmova, kako bi se posvetila lansiranju sajta HeForShe. Ona namerava da prikupi što više pripadnika jačeg pola koji se zalažu za feminizam. Glumica je par puta istakla da se sama reč feminizam pogrešno tumači, i da žene ne žele da se takmiče sa muškarcima: „Žene žele da budu žene i dalje, ali da ih tretiraju jednako kao muškarce“.

Da ovo nije borba u kojoj učestvuju samo žene, dokazuje i činica da u Hollywood već ima poznatih muškaraca koji ne kriju da su feministi. Među njima je i Tom Hanks. „Mi smo u trećem milenijumu. Iza nas je na hiljade godina ljudske istorije. Ako se ne krećemo ka jednakosti polova onda smo protraćili sve što smo kroz istoriju naučili“, rekao je glumac jednom prilikom. Celom pokretu se priključio i Bradley Cooper obećanjem da će za svaku svoju sledeću ulogu, pre nego što potpiše ugovor, razgovarati sa svojom budućom partnerkom na filmu, kako bi potvrdio da će im honorari biti jednaki.  

? #bradleycharlescooper A photo posted by Bradley Cooper Fan Page! (@bradley__cooper) on

Bravo za ove i sve druge zvezde koje se zalažu za feminizam.

POSLEDNJE VESTI