Ovi filmovi su oborili rekorde u svetskim bioskopima: Top lista 20 najgledanijih u poslednjoj deceniji!

Ova decenija se polako približava kraju, a počevši od 2010. godine do danas, velike kuće u Holivudu zaradile su više stotina milijardi dolara na filmovima o super junacima koje je publika širom sveta obožavala.
Bez sumnje, u prethodnoj deceniji na samom vrhu nalazi se Marvel i potpuna dominacija njegovih super junaka. Reditelji su pronašli recept da ovim filmovima zgrnu milijarde na svetskim blagajnama, a svaki novi nastavak novi i veći budžet, što znači i veću zaradu. U nastavku ovog teksta pogledajte dvadeset najgledanijih filmova u proteklih deset godina! 20. AQUAMEN – zaradio milijardu i sto miliona dolara Za one koji ga nisu gledali, radnja filma je sasvim jasna i dosta jednostavna. Glavni lik Aquaman, koga tumači Jason Momoa, pokušava da spreči rat između mora i kopna. Film je sniman na nekoliko destinacija: Kanadi, Australiji, Maroku, Italiji i SAD-u, a njegov budžet bio je između 180 i 200 miliona dolara.
19. Kapetan Amerika „Civil War“ – zaradio milijardu i sto miliona dolara Film je izašao na proslavu 75 godina od prvog stripa „Kapetan Amerika“. U njegovo snimanje uloženo je 250 miliona dolara, a film je zahvaljujući glavnim glumcima Chrisu Evansu i Robertu Downeyu Jr-u uspeo da upetostruči svoj budžet.
18. Minioni – zaradio milijardu i sto miliona dolara Prvi animirani film na listi jesu Minioni. Simpatični žuti čovečuljci deo su zlog plana o preuzimanju sveta. Budžet za film iznosio je 75 miliona dolara, a glasove glavnim likovima pozajmili su Sandra Bullock i Michael Keaton.
17. Iron Man 3 – zaradio milijardu i dvesta miliona dolara Iako je budžet za film bio 200 miliona dolara, a fanovi razočarani činjenicom da se  ostvarenje ovog blokbastera umešao i Disney koji je navodno omekšao film, Robert Downey uspeo je da se još više obogati jer je film upetostručio svoj budžet.
16. The Fate of the Furios – zaradio milijardu i dvesta miliona dolara Vin Dieses i Jason Statham dva su najjača akciona glumca današnjice pa i ne čudi što je ovaj film odlično prošao na bioskopskim blagajnama. Posebno su popularni u Aziji, odakle je i došlo osamdeset odsto zarade filma.
15. Incredibles 2 – zaradio milijardu i dvesta miliona dolara Porodica crtanih junaka pod dirigentskom palicom gospođice Helen preuzima spašavanje sveta. Budžet je bio ogroman, te je za ovaj crtać izdvojeno više od 200 miliona dolara.
14. Lepotica i zver – zaradio milijardu i dvesta miliona dolara Iako je ova priča stara „koliko i Biblija“ , uz gomilu specijalnih efekata ovaj film doneo je odličnu zaradu Emmi Watson i ekipi filma. Glavna uloga Zveri prvo je ponuđena Ryanu Goslingu, a tek kada ju je on odbio, režiseri su ulogu ponudili Danu Stevansu.
13. Frozen – zaradio milijardu i trista miliona dolara Elsa i njena hit pesma „Let it go“ opustošile su blagajne bioskopa širom sveta. U svetu, ali i u regionu rođeno je nekoliko desetina devojčica kojima su roditelji dali ime „Frozen“ što govori dovoljno o uspehu ovog filma.
12. Park u doba jure „The fallen kingdom“ – zaradio milijardu i trista miliona dolara Chris Pratt, dinosaurusi, vulkan, akcija! Film je sniman u Engleskoj i na Havajima. Iako nije najrealističniji film snimljen prethodne decenije, fanovi su svejedno oduševljeni.
11. Star Wars – Poslednji džedaj – zaradio milijardu i trista miliona dolara Ovaj serijal ima toliko mnogo obožavatelja širom sveta, tako da sve u vezi njega jednostavno postigne neverovatan uspeh! Reditelj Rian Johnson izjavio je kako ga je za snimanje ovog filma inspirisao kultni film „Most na reci Kwai“.
10. Harry Potter and the deathly hallows – drugi deo – zaradio milijadu i trista miliona dolara Poslednji deo Harryija Pottera i konačan rasplet. Dobro je pobedilo zlo, Voldemort je mrtav, a fanovi su poslednju scenu u filmu proglasili najboljom u ovom veku! https://www.youtube.com/watch?v=9hXH0Ackz6w 9. Black Panther – zaradio milijardu i trista miliona dolara Tamnoputi superjunak oduševio je ceo svet ali i filmske kritičare koji su ovaj film vinuli u nebesa. Sniman je po celom svetu, od SAD-a, preko Argentine, pa sve do Južne Koreje. Film je na prošlogodišnjim Oskarima zadobio čak tri nagrade!
8. Avengers: Age of Ultron – zaradio milijardu i četiri stotina miliona dolara Gomila superjunaka, mnogo para i mnogo specijalnih efekata! Za vreme snimanja, glavna glumica Scarlett Johanson bila je trudna, te su je menjale tri kaskaderke u toku akcionih scena.
7. Furious 7 – zaradio milijardu i pet stotina miliona dolara Paul Walker poginuo je za vreme snimanja filma, te je film dovršen uz pomoć njegove braće Caleba i Codyija. Za vreme snimanja uništeno je čak 240 automobila, a režiseri su razmišljali i o obustavljanju sage, što se na kraju ipak nije dogodilo.
6. Avengers – zaradio milijardu i pet stotina miliona dolara Svi superjunaci po prvi put na okupu. Film je izazvao oduševljenje Marvelovih fanova širom sveta, a njegov ogroman uspeh nastavio je snimanje ostatka sage.
5. Kralj Lavova – zaradio milijardu i sedam stotina miliona dolara Jedini od filmova sa liste koji se još uvek vrti na repertoarima bioskopa. Iako je bilo mnogo protivnika ovog rimejka, te su govorili da originalni film iz 1995. godine ne treba dirati, režiseri su zaradili gomilu para ovim ostvarenjem.
4. Park u doba jure – zaradio milijardu i sedam stotina miliona dolara Budžet za ovaj film bio je samo 150 miliona dolara, a njegova zarada digla je režisere i glumce u nebesa!
3. Avengers: Infinity War – zaradio dve milijarde dolara Budžet za ovaj film bio je neverovatan: čak 320 miliona dolara. Iako su režiseri smatrali da je rizično potrošiti toliko novca na snimanje filma, na kraju se sve isplatilo.
2. Star Wars: The Force awakens – zaradio dve milijarde dolara  Harrison Ford i Mark Hamill oduševili su kritičare i fanove predstavljanjem u ovom filmu. Kada bi posmatrali najgledanije filmove u istoriji svetskih bioskopa, samo dva bi se ugurala na listi top 20 u poslednjih deset godina i to između Star Warsa i Avengers-a.
Avatar sa zaradom od dve milijarde i sedam stotina miliona dolara i Titanik sa dve milijarde i dve stotine miliona dolara. 1. Avengers: End Game – zaradio dve milijarde i sedam stotina miliona dolara Film je imao najveći budžet ove decenije, te je u njegovo snimanje potrošeno čak 360 miliona dolara. Ovo je film u kome umire Iron Man.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI