Ovo su najgori glumci ikada – tako bar kažu njihove ‘Zlatne maline’

Da li su ovo najgori glumci današnjice? (foto: Screenshot)

Uporedo sa dodelom nagrade Oskar za najbolje filmove i filmske radnike u protekloj godini, objavljuju se i imena onih koji su poneli nimalo laskavu titulu najgorih u godini za nama.

Bez obzira što ovi glumci pune bioskopske sale, zarađuju milione i čak imaju i prestižnu zlatnu statuu Akademije, njihove brojne nominacije za Zlatnu malinu ih svrstavaju u najgore glumce današnjice.

Arnold Schwarzenegger

(foto: Screenshot)

Igrao u kultnim filmova legendarne likove, ali nisu mu sve uloge kul kao ona u Terminatoru. Ima četiri nominacije za Zlatnu malinu, za filmove: Konan Varvarin, Poslednji dani, Poslednji akcioni heroj i Šesti dan.

Angelina Jolie

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Ona je jedna od najvećih filmskih zvezda danas, ali pored Oskara za sporednu ulogu u filmu Neprilagođena ima i mnogo lošijih ostvarenja. Četiri nominacije za najgoru glumicu za filmove Aleksandar (i Uzimanje života), Lara Kroft: Kolevka života (i Iza granica), Život ili nešto slično i Lara Kroft Pljačkaš grobova (i Prvi greh) to i pokazuju.

Lindsay Lohan

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Stekla je ogromnu slavu još kao tinejdžerka, ali nakon filma Herbi: Buba nabudžena do zuba sve je pošlo nizbrdo. Četiri puta je bila nominovana za najgoru glumicu – za filmove: Samo moja sreća, Znam ko me je ubio ( i to dve nominacije jer je glumila blizankinje) i za The Canyons.

 

Ben Affleck

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Osim glume, Ben je tokom godina stekao ugled i kao reditelj, ali svoj talenat nije uvek umeo da iskaže ispred kamere. Ima četiri nominacije za najgoreg glumca tokom karijere za filmove: Batman v. Superman, Devojka iz Džersija (i Preživeti Božić), Gigli ( i Derdevil i Isplata) i Perl Harbur.

Nicolas Cage

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Pre 21 godinu je osvojio Oskara za najboljeg glumca u drami Napuštajući Las Vegas, ali tokom karijere ima šest nominacija za Zlatnu malinu: 2013. za Goust Rajder: Duh osvete (i U potrazi za pravdom), 2012. za Luda vožnja (i Sezona lova na veštice i Otmica), 2008. za Gosut Rajder (i Nacionalno blago: Knjiga tajni i Sledeće), 2007. za Čoveka od pruća i ove godine za sporednu ulogu u Snowdenu.

Eddie Murphy

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Legenda komedije poslednjih godina nikako da pronađe ulogu kojom će pokazati svoj komičarski talenat. Nominovan je za Malinu šest puta i osvojio je dve nagrade: za najgoreg glumca u svim ulogama u Norbitu i 2010. godine nimalo laskavo priznanje Najgori glumac decenije.

Kim Basinger

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Glumica koja se ove godine vratila ulogom u  filmu Pedeset nijansi Mračnije, iza sebe ima šest nominacija za Zlatnu malinu, ali nijednom nije pobedila pa su joj organizatori 2005. godine dodelili počasnu titulu Najgoreg gubitnika u poslednjih 25 godina.

John Travolta

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Nekome je sjajan glumac, drugi misle da je veoma loš. Iza sebe ima čak sedam nominacija, a 2001. godine je pobedio i to sa filmovima Srećni borjevi i Bojno polje: Zemlja.

Jennifer Lopez

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

J.Lo je uspešna na mnogim poljima, ali ne tako sjajna u biranju uloga. Zvezda je čak osam puta bila nominovana kao najgora glumica, 2010. bila u konkurenciji za Najgoru glumicu decenije, a pobedila je sa ulogom u filmu Gigli, a ona i njen tadašnji dečko Ben Affleck proglašeni su takođe i Najgorim filmskim parom te godine.

Melanie Griffith

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Zvezdi osamdesetih kritika nije uvek bila naklonjena, kao ni organizatori Zlatne maline, koji su je tokom karijere sedam puta nominovali za najgoru glumicu, a naradu je osvojila dva puta: za sporednu ulogu u filmu Mulholland Falls i 1993. godine za  filmove Probijanje svetlosti i Stranac među nama.

Madonna

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Kraljica popa nije se proslavila na filmskom platnu i za skoro sve uloge koje je odigrala dobila je i nominaciju za Najgoru glumicu. Osam puta je bila nominovana, pobedila čak šest, a 2000. godine dobila je titulu Najgore glumice VEKA!

Demi Moore

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Glumica je važila za seks simbola, ali njene uloge nisu ostavile neki značajan utisak na kritičare. Sedam nominacija za Zlatnu malinu donele su joj tri ova nimalo laskava priznanja.

Kevin Costner

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Kritika je bila oduševljena njegovim rediteljskim prvencem Plesa sa vukovima koji je 1990. godine osvojio čak osam Oskara, ali je Costner tokom karijere imao i neke veoma loše uloge. Osam puta je bio nominovan za Zlatnu malinu, a 2000. godine i za Najgoreg glumca veka. Nagradu ipak nije dobio.

Adam Sandler

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Komičar kao da namerno snima loše filmove koji mu iznova i iznova donose nove nominaciju u kategoriji najgorih. Gotova da nema uloge za koju nije bio nominovan, ukupno 14 puta, a pobedio je ‘svega’ tri.

Sylvester Stallone

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Sly je bio i Rocky Balboa i John Rambo ali je i pored toga proglašen za Najgoreg glumca veka. Nimalo laskavo priznanje, ali po mnogima zasluženo. Tome u prilog idu i rekordne 22 nominacije, od kojih 14 za Najgoreg glumca.

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

POSLEDNJE VESTI