Ovo su trendovi koji će 2020. vladati modnom scenom

Analiza podataka koja dolazi od strane najvećeg modnog pretraživača Lista – iz godine u godinu nas zapanjuje, ali i oduševljava svojim brojkama.

U ovu ozbiljnu analizu, a samim tim i prteragu uključena je globalna medijska pokrivenst, društvene mreže i preko 12.000 online prodavnica, svi ovi podaci kada se zbroje daju nam neke zapanjujuće rezultate koji uključuju 104 miliona potrošača širom planete.

Jedan od najzanimljiijih modnih do kojih je List došao jeste taj da je recimo potražnja i kupovina vodećeg prolećnog trenda 2019. – mini torbica, porasla za čak 50 odsto. Dok je recimo potražnja za komadima u neon boji tokom leta 2019. godine porasla za fantastičnih 69 odsto!

U nastavku pročitajte koji se to trendovi predviđaju kao najveći po List predikciji za 2020.

Inspiracija iz svemira

Na pragu smo nove dekade, za koju je NASA pripremila brojne velike projekte koji će u svetu odjeknuti veličinom lanisranja rakete na mesec. U Listu smatraju da će upravo zahvaljujući opštoj medijskoj pomami za ovom temom, dizajneri biti i te kako inspirasni istom.  Pripemite se za hologramske autfite i kombinezone poput astronautskih!

Uticaj Japana

Kada se tokom leta pažnja čitavog sveta usmeri na Olimpijske i Paraolimpijske igre u Japanu, očekujte globalno podizanje odvažosti na  sceni ulične mode. Još tokom 2019. potraga za japanskim brendovima porasla je za 8 odsto. Svet je gladan egzotike i spreman da podigne stil na novi nivo. Videćemo kako će to inspirisai vodeće kompanije među modnim brendovima, na vama je da sa ovom inofrmacijom spremno odgovorite izazovu.

“Prevelike” torbe

Tokom 2019. više se novca trošilo na prestižnu obuću, nego na torbe. Ali to nikako ne znači da je tržište ovog aksesoara ostalo zapostavljeno, pogotvo sa dolaskom trenda mini torbi kada je prodaja skočila za 40 procenata.

Međutim, List baš kao i vodeći modni magazini navode da će ovog proleća u usponu biti trendovi koji su dominirali na startu 2000, a to su “prevelike” forme kada su u pitanju torbe.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.