Patike, štikle, platforme: Kako koja obuća menja izgled zadnjice?

Kim Kardashian Half Nude Selfie https://www.instagram.com/p/BmRv5QqFE8J/?taken-by=kimkardashian Credit: Kim Kardashian/Instagram

Kada kreće nova sezona Survivora?

Prijavi se na newsletter i saznaj među prvima.

Kim Kardashian Half Nude Selfie
https://www.instagram.com/p/BmRv5QqFE8J/?taken-by=kimkardashian
Credit: Kim Kardashian/Instagram

Dobro je poznato da obuća koju često nosimo utiče na naše telo. Verovatno ste mnogo puta čitali različite tekstove o tome kako nošenje ove ili one obuće utiče na vaše držanje, kičmu i kolena.

U galeriji u nastavku pogledajte kako različiti tipovi obuće utiču na naš izgled. Kliknite na strelice za narednu obuću.

Patike

U patikama zadnjica izgleda veće, zato što nam one omogućavaju da hodamo bez ograničenja i pružaju potpunu slobodu pokreta, ali upravo zbog toga, zadnjica može izgledati spljošteno.

Ravna obuća

Zadnjicu čine tri mišića – gluteus maximus, medius i minimus, a u u ravnoj obući, kao što su baletanke, ove mišiće najčešče ne držite stegnute zbog čega vaša zadnjica može izgledati mlitavo.

Blok štikle

Ovakve štikle pružaju veću stabilnost zbog deblje pete i zbog toga je težina tela dobro raspoređena. Međutim, dok nosite ovakve štikle, zadnjica vam neće izgledati dobro.

Štikle (2.5 – 5 cm)

Ovo je najudobnija verzija štikli i kratkoročno će učiniti da vaša zadnjica izgleda zategnuto. Međutim, mnoge dame ne vole ovu visinu potpetica jer smatraju da je „preniska“. Još jedan problem je taj što ako vaši mišići nisu potpuno aktivni, naročito trbušni, telo pokušava da nadomesti taj nedostatak tako što izbacuje zadnjicu i gura karlicu napred kako bi napravilo balans, a kao posledica ovoga javlja se bol u donjem delu leđa.

Stileto štikle (5 – 10 cm)

Stileto štikle čine da zadnjica izgleda baš kako treba – podignuto i zaobljeno. Međutim, duže nošenje stileto štikli može da dovede do slabljenja mišića, lošijeg balansa tela i krivljenja kičmenog stuba.

Platforma štikle

Ovakve cipele u velikoj meri ograničavaju pokretljivost stopala i zbog toga vaše telo može izgledati napeto i kruto. Neprestano balansiranje čini da se kukovi i zadnjica ne nalaze u istoj ravni, i sruk  izgleda manje definisano, te utiče na celokupan izgled vašeg tela, pa i zadnjice.

Visoke štikle (preko 10 cm)

Dok nosite cipele sa ovako visokim potpeticama, bukvalno stojite na vrhovima prstiju i zadnjica izgleda manje nego što jeste. Iako će učiniti da vam zadnjica izgleda malo, kičmeni stub će ispaštati, a svaki korak biće prava agonija.

Platforme

Nošenjem cipela na platformu podižemo zadnjicu, ali vizuelno skraćujemo noge. I kod ovog tipa cipela, fleksibilnost stopala je kompromitovana, a celo telo je nagnuto ka napred, a kolena se zbog toga nalaze pod veliki pritiskom. Rezultat toga može biti oštar bol u leđima, ali i u ramenima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI