Kako rad od kuće utiče na naše psihičko zdravlje?

Mnogi smatraju da je rad od kuće odlična stvar, jer ste kod kuće produktivniji, smireniji i opušteniji. Ali, da li je baš tako?

Većina ispitanika smatra da je rad od kuće bolji od odlaska u kancelariju. Naime, na ovaj način bi uštedeli novac za prevoz i hranu, ne bismo morali da brinemo o frizuri, odevnoj kombinaciji i šminki.

Takođe, imali bi fleksibilnije radno vreme zahvaljujući kom bismo postizali bolje rezultate. Ipak, istraživanja od strane UN-ove Međunarodne organizacije rada govore drugačije.

Rad od kuće dovodi do depresije, samoće, stresa…

Naime, ovo istraživanje je pokazalo da rad od kuće može dovesti do depresije, samoće, stresa, pa čak i nesanice.

U istraživanju koje je sprovela ova organizacija učestvovale su tri grupe ispitanika. Prva grupa je radila od kuće, druga grupa iz kancelarije, dok je treća grupa radila na terenu.

Nakon detaljnog istraživanja stručnjaci su dosli do sledećih rezultata: Ljudi koji su radili od kuće bili su skloni pesimizmu i depresiji. Bili su nervozniji i napetiji. Čak 42% njih se borilo sa nesanicom jer je granica između poslovnog i privatnog pomerena.

Kako bi našli “zlatnu sredinu” stručnjaci su došli do zaključka da bi najbolje bilo kombinovati rad u kancelariji i rad od kuće. Čoveku je potrebno da svakodnevno bude u kontaktu sa ljudima.

Zato, ukoliko ste smatrali da je ovo idealno rešenje, razmislite još jednom.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.