Papa Franja: Bolje biti ateista nego licemerni hrišćanin

Papa osuđuje licemerne hrišćane (foto: Wenn)

Tokom nedavnog radijskog intervjua Papa Franja nije imao pohvalne reči za katolike koji žive, kako je on to nazvao, ‘dvostrukim životom’ i ne poštuju hrišćanske vrednosti.

Poglavar Rimokatoličke crkve sugerisao je čak i da je bolje biti ateista nego licemerni vernik koji ne poštuje načela svoje vere.

“Ima onih koji kažu: ‘Ja sam veliki katolik, uvek odlazim na misu, pripadam toj i toj crkvenoj organizaciji’. Ali oni ne plaćaju svojim zaposlenima ono što im sleduje, oni iskorišćavaju ljude, rade prljave poslove, peru novac…to je dvostruki život. I mnogi su hrišćani takvi i oni skandalizuju ostale. Koliko smo puta čuli, svi mi, u našem komšiluku ili bilo negde reči ‘bolje biti ateista nego takav katolik'”, izjavio je papa na Vatikanskom radiju.

Dao je i primer o direktoru hriščaninu koji ne plaća odmor svojim radnicima i o tome šta takve ‘vernike’ čeka kad dođu pred stašni sud. “Stići ćete na nebo i zakucati na kapiju. ‘Ovde sam, Gospode’, reći ćete. ‘Ali da li si zaboravio? Išao sam u crkvu, bio sam ti blizu, pripadao sam ovoj organizaciji, radio sam ono…Zar ne pamtiš sve priloge koje sam dao?’ ‘Da, sećam se. Sećam se priloga: svi su pogani. Svi ukradeni od siromašnih. Ja tebe ne poznajem’, biće reči Isusove i odgovor tim sramotnim ljudima koji žive dvosrukim životom”, stoji u osudi pape Franja.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.