Počele prijave za srpski ‘X factor’!

I zvanična najava srpskog “X Factora”!

“Jedan od najpopularnijih šou programa X factor startuje sa emitovanjem u oktobru, a već su uveliko u toku pripreme“, saopšteno je danas na konferenciji za štampu na Televiziji Pink koja je postala emiter ovog formata za područje Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, dok će se šou emitovati i na Televiziji Sitel u Makedoniji.

„Ovo je šou u kojem se traži i nešto više od pevanja koje se podrazumeva, neka vrsta harizme koju su autori projekta definisali kao X factor. U pitanju je takmičarski muzički šou u kojem će se pojaviti pevači različitih godina i različitih muzičkih pravaca. Naša želja je da u narednoj godini iznedrimo nekoliko velikih zvezda iz oblasti pop, rok muzike i novih muzičkih pravaca. Neksromno smatramo da je samo TV Pink zajedno sa svojom izdavačkom kućom City records u mogućnosti da po završetku ovog šou programa obezbedi karijeru pobedniku i eventualno još nekom od učesnika kojeg ne izabere puiblika. A osim ugovora o vođenju karijere, koji je vredan preko 200.000 evra, pobednik dobija i ugovor sa produkcijom Sony music, izjavio je Darko Popović, direktor promo i PR sektora i pomoćnik glavnog urednika TV Pink.

Prijava za audiciju, a samim tim i potraga za talentima počinje već danas, saopšteno je na konferenciji. Zainteresovani kandidati treba da pošalju X, zatim razmak, pa ime i prezime, mesto odakle su, godište, i oznaku single ili grupa, s obzirom da ovaj šou pored solo pevača, favorizuje i pevačke grupe. Poruku treba poslati na broj 1556 , a cena SMS je 60 dinara (VIP), 62,4 dinara (Mts), 63,6 dinara (Telenor).

„Očekujte odličan žiri koji u stvari ima ulogu mentora i koji se međusobno takmiči između sebe sa svojim timovima, što daje dodatno na dinamici. Takođe, očekujte i spektakularnu scenografiju koja će biti smeštena u jednom od najvećih Pinkovih filmskih studija u Šimanovcima, kao i specijalna iznenađenja u vidu gostovanja nekoliko svetskih i domaćih muzičkih atrakcija. Kada su svetska imena u pitanju, u pregovorima smo sa Plan B, Liki Li, Loren, kao i jedna od najvećih tinejdžerskih zvezda koju je iznedrio upravo ovaj format“, izjavio je Mirko Vukomanović, glavni muzički producent i direktor marketinga produkcije MBK koja jezadužena za kreativni deo i izvršnu produkciju projekta, a koja je u Srbiji već realizovala četiri sezone emisije Ja imam talenat od istog licencora.

Na pitanja mnogobrojnih prisutnih novinara ko će se naći u žiriju, Aida Alilović, PR produkcije MBK je izjavila: „Neka imena još kratko ostanu tajna, ali možemo reći da su u pitanju zaista ljudi od velikog respekta u javnosti, a u pitanju su pevači, muzički producenti i predstavnici šoubiznisa izvan samog sektora muzike. U žiriju će se naći četiri osobe koji su popularni na svim pomenutim teritorijama. Tačna imena ćemo otkriti na jednoj od sledećih konferencija za štampu“.

Učesnici konferencije su otkrili i da će u sam projekat biti uključen i njegov autor Simon Cowell koji će se uskoro i obratiti video porukom gledaocima TV Pink. „Simon će u jednom trenutku biti i gost u završnici ovog veoma popularnog šou programa. Dogovorili smo se da on u potpunosti podrži talente sa ovih prostora“, rekao je Mirko Vukomanović.

 

Povezane vesti

Back to Top