Search
Close this search box.

Srbi gotovo da nemaju šanse: Takmičari iz regiona uvek odnose pobedu!

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Daniel Kajmakoski je pobednik TLZP-a (foto: Facebook)

Rijaliti programi i muzička takmičenja koja se organizuju u Beogradu su gotovo uvek regionalni, a pobedu u najvećem broju slučajeva odneli su upravo takmičari koji nisu iz Srbije.

Uglavnom su Makedonci i Bosanci ti koji trijumfuju, a nedavna pobeda Daniela Kajmakoskog u humanitarnom šou programu Tvoje lice zvuči poznato, ponovo je pokrenula priče da domaći glasači nisu zainteresovani za muzička takmičenja i rijalitije. Podsetimo, Daniel je bio pobednik i prve sezone takmičenja X Factor, a poslednjih godina su i u Velikom Bratu, Operaciji Trijumf, Zvezdama Granda i drugim takmičenjima, pobednici bili isključivo iz regiona.

https://www.youtube.com/watch?v=v5MdqFIXiZM

U rijaliti programu Veliki Brat, koji se emitovao krajem prošle godine, pobedio je Makedonac Darko Petkovski sa duplo više glasova od drugoplasiranog Gorana Todića iz Hrvatske. Iako su prošle sezone ovog rijalitija bile na vrhu gledanosti, ova sezona nije imala visok rejting u Srbiji, ali je zato u susednoj Hrvatskoj bila veoma gledana. Hrvatska je 2011. godine imala i svoju pobednicu, Marijanu Čvrljak.

Makedonac Darko je prošle godine odneo pobedu (foto: Facebook)

Operacija Trijumf emitovala se 2008. godine, a od samog početka nije imala veliku gledanost. Pobednik ovog šou programa bio je Adnan Babajić iz Bosne koji je, uprkos ugovoru koji je dobio sa stranom produkcijom, pao u zaborav.

https://www.youtube.com/watch?v=zuwXrmkOLyQ

U popularnom takmičenju Zvezde Granda, dominiraju pobednici iz Bosne otkako mu je Saša Popović dao regionalni karakter, a Srbi gotovo da nemaju šansu za pobedu. Amar Gile Jašarspahić je trijumfovao pre tri godine, a usledili su Mirza Selimović i pobednik poslednje sezone, Haris Berković.

Amel Ćurić, takođe iz Bosne, odneo je pobedu u drugoj sezoni X Factora, nakon čega je objavio dva singla. Kajmakoski je pobedio u prvoj sezoni, međutim, nije dobio ništa od obećanih nagrada.

Sudeći po brojnim primerima, Srbija je poprilično ravnodušna prema ovim takmičenjima, tako da je vrlo verovatno da će se pobede učesnika iz regiona nastaviti i u budućnosti.

POSLEDNJE VESTI