Povlači se iz Granda? Saša Popović postao penzioner

Saša Popović napunio je u aprilu 65. godina, što znači da je zakonski ispunio sve uslove da dobije penziju – što se i dogodilo.

“Ne znam koliko je tačno imao staža, ali znam da je penzionom fondu plaćao doprinose odavno, još pre nego što je osnovao Grand produkciju sa Brenom i Bobom. Pretpostavljam da ima više od 35 godina radnog staža. Ta penzija njemu ne predstavlja nešto posebno u materijalnom smislu, jer je on finansijski obezbeđen. Dosta je prihodovao od prodaje paketa akcija Granda strancima, a još uvek zarađuje pozamašne svote novca jer i dalje poseduje manjinski udeo u kompaniji”, rekao je izvor za Kurir.

Koliku će penziju dobijati Popović, nije poznato, ali to će sasvim sigurno biti pristojna suma.

“Po pravilu i zakonu, ljudi koji su radni vek proveli na vodećim pozicijama primaju penzije od 80.000 do preko 100.000 mesečno, ali ja ne znam koliko će Saša dobijati. To zavisi od toga koliko je radnog staža skupio, kao i na koji način je pre osnivanje Granda uplaćivao doprinose. Ako je tada plaćao paušalan iznos, onda mu je penzija sada znatno manja”, dodao je sagovornik.

Iz Grand produkcije potvrdili su da je Popović dobio penziju.

“Saša Popović je ostvario pravo na svoju zasluženu penziju, ali to ništa neće promeniti kada je reč o njegovim poslovnim i kreativnim aktivnostima, budući da ostaje na čelu Granda”, piše u saopštenju ove kuće.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.