Pridružite se globalnom projektu KONY 2012!

Za samo tri dana više od 40 miliona ljudi na YouTubeu pogledalo je ovaj dokumentarac! Kony 2012 je globalna kampanja, pokrenute od strane organizacije Invisible Chlidren koja za cilj ima hapšenje Joseph Konyja, koji već decenijama u Ugandi regrutuje decu u paravojne jedinice.

Joseph Kony predvodi Lord’s Resistance Army (Božja vojska otpora), koja se bori da preuzme vlast u Ugandi, koristeći se ubistvima, silovanjima, sakaćenjem civila mačetama i sabljama, otimanjem dece i prisiljavanjem dece da ubijaju svoje roditelje. Kony dečake regrutuje u svoju vojsku, dok devojčice pretvara u seksualne robove.

Lord’s Resistance Army ima nekoliko stotina članova, osnovana je 1987. godine u znak protesta protiv marginalizacije etničke grupe Aholi, ali se pod Konyjevim vođstvom okrenula ubistvima i pljačkama.

Ukoliko ova globalna kampanja uspe, naši potomci živeće u boljem svetu – jedna je od rečenica ovog dokumentarca. Budući da je pokrenuta na internetu, ukoliko uspe, dokazaćemo da su se svet u kome živimo promenila i pravila, baš zato što smo putem interneta svi povezani.

Pogledajte dokumentarac… Detaljnije informacije o kampanji možete pronaći na www.kony2012.com, kao i na zvaničnoj Facebook stranici.

Povezane vesti

Back to Top