Prijateljstvo i svađa Katy Perry i Taylor Swift: Kako je sve počelo?

Dve koleginice bile su bliske prijateljice (foto: Wenn)

Ako se baš potrudite, možda ćete se i setiti da su Katy Perry i Taylor Swift nekada davno bile bliske prijateljice. Iako su sada ljute rivalke, prozivaju se međusobno u pesmama i udružuju se sa drugim zvezdama kako bi ocrnile jedna drugu u javnosti, ništa na početku nije ukazivalo na svađu ovolikih razmera.

Možda će u budućnosti Ryan Murphy snimiti seriju o svađi dve velike pop zvezde današnjice, a do tada, prisetimo se kako je sve počelo i šta je zapravo dovelo do međusobne netrpeljivosti Perrijeve i Swiftove.

2008. godina, MTV VMA (foto: Twitter/mileycyrus)

2008. godine prvi put su fotografisane zajedno nakon dodele MTV Video Music nagrada, gde su nasmejane pozirale sa Miley Cyrus.

U februaru 2009. godine ponovo su se našle zajedno na dodeli Grammy nagrada i opet ostavile utisak veoma bliskih prijateljica i koleginica.

2009-Katy-Taylor-Tweets

I na Twitteru su u to vreme jedna drugoj ostavljale poruke pune ljubavi i podrške, te ugovarale zajedničku saradnju (do koje ipak nije došlo – za sada). O tome svedoče i brojni tvitovi iz 2009. godine.

tumblr_mm74o475jM1qm7iszo1_500

Novembra 2009. godine Taylor započinje vezu sa John Mayerom koja traje do februara sledeće godine, a o ovoj romansi je napisala i pesmu Dear John.

Ponovo su na Grammyju 2010. godine pozirale zajedno kao prave prijateljice.

https://youtu.be/jVRdSTYhqmc

Katy se u aprilu 2010. godine pridružuje kolegenici na sceni i zajedno izvode hit Hot N Cold.

U novembru 2011. godine prisustvovale su dodeli American Music Awards i srdačno se pozdravile i pozirale fotoreporterima.

Katy i John su bili u vezi 0d 2012. do 2016. (foto: Wenn)
Katy i John su bili u vezi 0d 2012. do 2016. (foto: Wenn)

Početkom 2012. godine Katy započinje vezu sa John Mayerom, a raskidali su i mirili se nekoliko puta, da bi konačno prekinuli početkom 2016. godine.

Na Grammyju 2013. godine se videlo da više nisu bliske (foto: Wenn)
Na Grammyju 2013. godine se videlo da više nisu bliske (foto: Wenn)

Zato su se na Grammyju 2013. samo u prolazu pozdravile kao poznanice i čini se da već tu njihovo prijateljstvo počinje da se ruši.

U martu 2013. godine počela je Taylorina Red turneja, a plesači Lockhart Brownlie, Leah Adler i Scott Myrick najpre su sa Katy plesali na turneji California Dreams 2011. godine, da bi kasnije bili deo nastupa Swiftove.

Plesači su prekunili turneju Swiftove i prešli da nastupaju sa Katy (foto: Instagram/onlyleah)
Plesači su prekunili turneju Swiftove i prešli da nastupaju sa Katy (foto: Instagram/onlyleah)

Već tokom 2013. godine stvari počinju da se raspadaju. Tri plesača koji su imali zakazane koncerte sa Taylor odjednom su postali deo Katyne turneje Prism, i za medije su izjavili da, iako je ‘bilo sjajno sarađivati sa Swiftovom’, njima je Perryjeva ‘kao deo porodice’, te su se na njen poziv odmah vratili njoj.

U avgustu 2014. godine u časopisu Rollingstone izašao je čuveni intervju sa Taylor u kome otkriva da je numera Bad blood o koleginici ‘sa kojom godinama nije znala da li je prijateljica’. “Nije su tu radilo o momku. Ona je bukvalno pokušala da sabotira celu moju koncertnu turneju, uzimala mi je ljude ispred nosa. A ja nisam želela da joj se suprotstavima, jer ne znate koliko ja mrzim sukobe. Zato sada moram da je izbegavam. To je baš čudno i ne dopada mi se”.

Odmah nakon što se pojavio ovaj intervju, Katy je napisala čuveni tvit: “Čuvajte se Regine George u ovčijoj koži”.

Katy je u januaru 2015. pred nastup na SuperBowlu samo kratko prokomentarisala sukob sa ‘neimenovanom koleginicom’, rekavši za Billboard magazin: “Ako neko želi da me ocrni, neka se čuva, jer neću ostati dužna”.

May-17-2015-Bad-Blood

Nakon premijere spota Bad blood u maju 2015. godine Swiftova je oko sebe okupila veliku žensku ekipu i videlo se ko je od poznatih dama na njenoj strani u ovoj svađi.

Taylorine bliske prijateljice se provode sa Katy (foto: Instagram/elliegoulding)
Taylorine bliske prijateljice se provode sa Katy (foto: Instagram/elliegoulding)

Zato je i veoma zanimljiva bila fotografija koju je Ellie Goulding najpre postavila, a brzo i obrisala sa Instagrama, a na kojoj su ona i Lorde u provodu sa Perryjevom. Jer ne samo da je novozelandska pevačica bila u to vreme jedna od najboljih drugarica Swiftove, već se i Ellie pojavila u spotu Bad blood.

July-22-2015-VMAs-Tweets

U svađu dve koleginice jula 2015. godine uključuje se i Nicki Minaj, koja je direktno na Twitteru prozvala Taylor i njen spot za Bad blood, koji je po njoj slavio žensku mršavost te je zbog toga i nominovan za spot godine. Taylor joj je odgovorila da je uvek poštovala i podržavala reperku, kao da ne liči na nju da žene okreće jedne protiv druge. Katy je takođe odgovorila na ovaj tvit, rečima da je čudno da se protiv svađe žena javlja osoba koja je profitirala upravo na pokušaju da uništi jednu ženu.

Pre dodele Grammyja, u januaru 2016. godine, Katy je priredila žurku na koju je pozvala između ostalih i Taylor, ali je ona odlučila da ne dođe, navodno, zbog unapred zakazanih nastupa.

U junu 2016. godine, Katy je lansirala svoj parfem nazvan Mad love. Mnogi su ovo odmah shvatili kao direktnu prozivku Swiftove, čiji stihovi u pesmi Bad blood upravo pominju ludu ljubav.

Nakon što je u julu 2016. godine Taylor otkrila da je ona anonimni autor velikog hita Calvina Harrisa i Rihanne This is what you came for, njen bivši je odmah odreagovao, napisavši na Twitteru da njega neće uvući u svađu kako je to uradila sa Katy. Perryjeva je odgovorila gifom Hilary Clinton.

Katy je u septembru 2016. godine odgovarala na pitanje fanova na Twitteru, te je mnoge zanimalo da li bi ikada sarađivala sa Taylor. “Ako se izvini, svakako”, bio je odgovor Perryjeve.

U toku predizborne kampanje za predsedničke izbore u SAD-u, mnoge poznate ličnosti podržale su veoma javno demokratsku kandidatkinju Hilary Clinton. Mnogima je takođe zasmetala politička neaktivnost drugih zvezda te je Katy, kako su mnogi protumačili, u aprilu 2016. prozvala Taylor, rečima da ‘ne treba sa krovova vikati, ali je bitno stati uz nešto’.

Početkom maja 2017. godine objavljeno je da će Katy na novom albumu sarađivati sa Calvinom Harrisom, bivšim dečkom Taylor Swift.

Sredinom maja pojavila se pesma Swish, Swish koju je Katy snimila sa Nicki Minaj i za koju su svi odmah pomislili da je upućena Swiftovoj, a Perryjeva je otkrila da je numera o posvećena svima ‘koji su na neki način bili maltertirani i da je oslobađanje od svih negativnih stavri koje vas koče u životu’.

I na kraju, 22. maja, gostujući u Carpool karaokama, Katy je konačno javno prvi put progovorila o svađi sa Taylor. “Ona je počela i na njoj je i da završi ovu situaciju”, rekla je ona tada.

Da li će Taylor prihvatiti maslinovu granu, ostaje da vidimo.

Povezane vesti

Back to Top