Princ Harry o braku i roditeljstvu: Moja majka bi volela da postanem otac

Princ Harry ( foto: hello magazin )
Princ Harry nastavlja sa humanitarnim radom koji je započela njegova majka Diana (foto: Wenn)

Princ Harry učinio je svoju majku, Princezu Dianu, ponosnom i opravdao svoju titulu stalnim angažovanjem na brojnim humanitarnim projektima širom sveta.

Devetnaest godina nakon smrti Princeze Diane, Harry brine o onome što je ostalo iza nje, vodeći mnogobrojne dobrotvorne organizacije. Osnivač je nekoliko humanitarnih organizacija, od kojih je jednu, koja pomaže deci oboleloj od side, osnovao 2006. godine sa Princom Seeisom.

Ovaj 31-godišnji princ u intervujuu za emisiju Good Morning America priznaje da mu majka nedostaje i da ne prođe dan, a da ne pomisli na nju.

Na pitanje da li bi Princeza Diana danas bila zadovoljna njegovim dostignućima i šta bi o svemu tome rekla da je živa, odgovorio je : “Nadam se da ponosno gleda sa suzama u očima na sve što smo ostvarili do sad. Siguran sam i da bi volela da se ja ostvarim kao otac, kako bi ponovo mogla da bude baka”.

Princ Harry sa majkom ( foto: funshare )

Harry je otkrio, da bi uskoro voleo da se ostvari kao roditelj, jer kako kažu, ima dar za grljenje. “Teško je kada dete ostane bez majke u tim godinama i zato pokušavam da pomognem deci koja se nalaze u sličnim situacijama,” rekao je iskreno u intervjuu.

Princ Harry i Princ William se trude da učine sve što je moguće, kako njihova majka nikada ne bi bila zaboravljena. “Nadam se da talenti moje majke dolaze do izražaja u poslovima koje radim,” završio je Princ.

Princ se nada da će uskoro postati otac, što bi i njegova majka, da je živa, želela (foto: Wenn)
Princ se nada da će uskoro postati otac, što bi i njegova majka, da je živa, želela (foto: Wenn)

Ovog proleća, Harry će organizovati takozvane “Invictus” igre (Igre nepobedivih) u Orlandu, takmičenje u disciplinama sličnim onim na paraolimpijskim igrama, u kojima će učestvovati  ranjeni i povređeni pripadnici oružanih snaga zajedno sa veteranima.

Tokom intervjua, prisetio se svoje prve posete Floridi, kada je sa majkom posetio Diznilend, a taj trenutak pamti kao jednu od mnogih dragocenih uspomena na majku. Voditeljka je intervju završila pitanjem o njegovom bratancu Princu Georgeu i bratanici Princezi Charlotti, na šta je Harry prokomentarisao: “Moram da se postavim strogo prema njima, ali se trudim da budem zabavan stric”.

Povezane vesti