Pročitajte pre premijere: Knjige po kojima se snimaju filmovi ove godine, 1. deo

Kako se poslednjih godina u Holivudu snima sve više rimejkova, nastavaka i naročito filmova zasnovanih na romanima, ni 2015. godina nije izuzetak. Ovo su samo neka od brojnih književnih dela koja će ove godine biti adaptirana u scenario i svoju premijeru su ili će tek doživeti, pa možete, ako vam se neka priča bude dopala, pre bisokopa posetiti knjižaru ili biblioteku.Gradovi na papiru (Paper Towns)

Pisac bestselera Krive su zvezde, John Green, ispričao je priču o Q i Margo, dvoje prijatelja iz detinjstva koje spaja misterija.

Uloge Q i Margo tumače Net Wolff i Cara Delevingne, a film je prikazan premijerno pre mesec dana, a u našim bioskopima je od 23. jula na repertoaru.

Pogledajte trejler za film:

Mračna mesta (Dark Places)

dark places

Prošle godine je prikazana Iščezla, ove nam dolaze Mračna mesta autorke Gillian Flynn. Libyna majka i dve sestre su brutalno ubijene pre 25 godina, a njeno svedočenje na sudu šalje njenog brata Bena u zatvor. Sada odrasla, Liby se sastaje sa entuzijastima koji veruju u Benovu nevinost i navode je da preispita svoja uverenja u bratovljevu krivicu.

Uloge: Charlize Theron tumači ulogu Libby Day, a tu si Nicholas Hoult, Christina Hendricks i Chloe Grace Moretz.

Pogledajte trejler:

Z kao Zakarije (Z For Zachariah)

Z For Zachariah

Ova postapokaliptična priča Roberta C O’Briana govori o poslednjoj ženi na Zemlji i njenom susretu sa dvojicom muškaraca.

U ovoj SF drami, čija je premijera 21. avgusta, glume Margot Robbie, Chiwetel Ejiofor i Chris Pine.

Pogledajte trejler.

Šetnja u šumi ( A Walk in the Woods)

a walk in the woods

Humoristični memoari Billa Brysona prate čoveka iz Ajove koji se posle 20 godina provedenih u Engleskoj, vraća u Ameriku da bi prepešačio stazom Apalača.

U filmu glume veterani Robert Redford i Nick Nolte, a premijera u Sjedninjeni Državama je 2. septembra.

Trejler pogledajte ovde.

Nemoguće bekstvo: Suđenja spaljenima (Maze Runner: The Scorch Trials)

maze runner

U drugom delu SF akcije James Dashnera pratimo Gladerse i Thomasa koji su pobegli iz lavirinta, ali se ubrzo nađu na novim mukama.

Dylan O’Brien ponavlja ulogu Thomasa, a film će premijerno biti prikazan 18. septembra.

Pogledajte trejler novog nastavka Maze Runnera.

Bez daha ( Into Thin Air)

everest

U ovoj istinitoj priči Jon Krakauera iz 1996. godine, grupa alpinista kreće na put do vrha najviše planine na svetu, ali na kraju ne prežive svi.

U filmskoj adaptaciji glume velike svetske zvezde  Jake GyllenhaalKeira KnightleyJosh Brolin, Jason Clarke, John Hawkes i Sam Worthington, a premijera je zakazana za 18. septembar.

Trejler za film možete pogledati ovde.

Crna masa (Black Mass)

black mass

Još jedna istinita priča o čuvenom mafijašu Whitey Bulgeru, šefu isrke mafije 70-ih, i njegovom odnosu sa drugom iz detinjstva, John Connollijem, koji je radio za FBI.

Uloge mafijaša i njegovog prijatelja tumače Johnny Depp i Joel Edgerton, a pored njih tu su i Benedict CumberbatchKevin Bacon i Juno Temple.

Film dolazi u bioskope 18. septembra, a trejler pogledajte ovde.

Bruklin (Brooklyn)

brooklyn

Knjiga Colm Tóibín govori o mladoj devojci iz Irske koja započije život u Njujorku 50-ih godina prošlog veka. Zaljubljuje se u Amerikanca, ali se oseća rastrgnuto između ljubavi prema njemu i svoje porodice u domovini.

Saoirse Ronan glumi naslovnu rolu, a Emory Cohen njenog mladog ljubavnika. Premijera je 6. novembra.

Trejler za film pogledajte ovde:

Igre gladi: Sjaj slobode 2. deo (Hunger Games: Mockingjay)

mockingjay

Poslednji deo trilogije Suzanne Collins govori o Ketnissinom trijumfalnom povratku na Sjaj slobode, nakon što je konačno dobila podršku od Okruga 13, da donese poruku kući.

Premijera filma je, u kojoj su pored Jennifer Lawrence glavne zvezde i Liam Hemsworth i Josh Hutcherson, zakazana je za 20. novembar 2015 godine, a do tada pogledajte trejler.

Frankeštajn (Frankenstein)

frankenstein

Klasična priča Mary Shelley prati Viktora Frankensteina koji otkriva tajnu života i sastavlja novo biće koristeći leševe. Užasnut monstrumom koje je stvorio, Frankenstein beži sve dok ga čudovište ne pronađe.

Daniel Redcliff glumi Igora, pomagača grbavca doktoru kog glumi James McAvoy u najnovijoj filmskoj adaptaciji, nazvanoj Victor Frankenstein.

Premijera filma je zakazana za 25. novembar.

Povezane vesti

Back to Top