Search
Close this search box.

Rammstein: fantastičan show za veliku decu!

Sinoć je najpoznatija nemačka grupa Rammstein nastupila u zagrebačkoj Areni. Koncert je trajao dva sata, a otvoren je velikim hitom Sonne. Kao i do sada, opremljeni dobrom pirotehnikom, njihovi savršeni scenski nastupi su do detalja bili osmišljeni. Na pitanje zašto su toliko teatralni na sceni, kažu da je bitna budući da uglavnom nastupaju pred publikom koja ne zna nemački pa je koriste kako bi zabavili ljude. I moramo priznati da im u tome nema ravnih!
Uvek spremni za provokaciju, članovi grupe Rammstein su nas zabavili noseći mesarska odela,  Christian Lorenz (klavijature) se kuvao u kotlu, nakon toga je plovio gumenim čamcem iznad publike, simulirao se seks, a u jednom se trenutku na pozornici se pojavio i gigantski top falusoidnog oblika posipajući penu iznad naših glava. Pretpostavljate, to je bilo uz pesmu Pussy. Uz pesmu Engel, frontmen grupe Till Lindemann je razvio i legendarna vatrena krila, a tokom koncerta je bilo svega: vatrometa, eksplozija i dimnih efekata uz ogromni videozid.
Kako turneja nosi naziv Made In Germany 1995–2011, hitovi su se nizali jedan za drugim: Asche Zu Acshe, Wollt Ihr Das Bett in Flammen Sehen, B_____, Mein Herz Brennt, Links 2 3 4, Ich Will, Fever Frei!, Mutter, Mein Teil, Keine Lust, Amerika, Ohne Dich, Benzin, Mann gegen Mann, Pussy, Engel, Du hast, Sehnsuht.. A kako je izgledao sam početak koncerta i silazak članova grupe sa mosta, koji se nadvio nad publikom, pogledajte ovde. Till Lindemann, Richard Kruspe (gitara), Paul Landers (ritam gitara), Oliver Riedel (bass), Christoph Schneider (bubnjevi) i pomenuti Christian su sinoć zaista pokazali da im i dalje nema ravnih! Foto: Tportal.hr (Matej Grgić), Flickr (Savić Domen), Ilija Studen

POSLEDNJE VESTI