Sahranjena Whitney Houston!

Ispraćaj nesrećno preminule Whitney Houston počeo je juče, u subotu, u 12 sati po lokalnom vremenu u baptističkoj crkvi u Nju Džerziju i to pesmom Greatfull Day. Telo pevačice dovezeno je u zlatnoj limuzini, a u crkvu je stiglo oko 1.500 zvanica, koji su dobili posebne pozivnice.

“Porodica Houston bi bila počastvovana ukoliko biste prisustvovali službi odlaska kući Whitney Elizabeth Houston”, pisalo je na pozivnici.

Sahranu vodi pastor Joe Carter, koji je izjavio kako će ispraćaj dive biti muzička proslava njenog života. Poslednju počast Whitney došli su da odaju Kevin Costner, Alicia Keys, R. Kelly, Dionne Warwick, Stevie Wonder, Mary J. Blige, Roberta Flack i Clive Davis. Kuma pokojne Whitney Aretha Franklin otkazala je dolazak zbog bolesti.

“Whitney, ako me čuješ želim da ti kažem da nisi bila dobra, bila si odlična i ljudi su te voleli. Bila si jedina koja je mogla da odigra tu ulogu. A svim devojčicama koje žele da postanu ti poručujem da neguju glas i da znaju da jedno Božje čudo gleda na njih. A sada, pođi Whitney, pridružio se ocu i okruži se anđelima. Zaslužila si to”, rekao je glumac Kevin Costner, njen partner iz filma The Bodygard u oproštajnom govoru.

Sahrani je prisustvovao i Bobby Brown, bivši muž pokojne pevačice, koga su mnogi označili kao glavnog krivca za početak kraja Whitney. Na ceremoniji nije ostao do kraja, već je otišao tokom ispraćaja.

Pojedini američki mediji pišu da je Brown zapravo oteran iz crkve jer je sa sobom doveo devetero ljudi. Porodica pokojne pevačice Browna pokušava da udalji od ćeri Bobbi Kristine jer veruju da ima loš uticaj na nju. Sahranu je navodno napustio pošto mu nije bilo dozvoljeno da sedi pored svoje ćerke.

“Nije mi jasno zašto se obezbeđenje tako ponašalo prema meni i mojoj porodici. Samo su od nas stalno tražili da se premeštamo. Nisam želeo da napravim scenu, zbog čega sam i otišao. Moja deca su bila duboko uznemirena time”, poručio je Brown u saopštenju za javnost.

Whitney će danas biti zakopana, na lokalnom groblju u Nju Džerziju pored svog oca.

Najveće hitove voljene soul i r’n’b dive možete slušati i gledati na našem specijalnom kanalu na TračaraTV  posvećenom samo njoj, RIP Whitney Houston.

Foto: Dailymail.co.uk

Povezane vesti

Back to Top